Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Θα ζητάμε εκλογές για τέσσερα χρόνια – Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει

Μπακογιάννη (ΝΔ): Θα ζητάμε εκλογές για τέσσερα χρόνια – Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει
Η έλλειψη σχεδίου, στόχου και οράματος είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να καλυφθεί τόνισε η κα.Μπακογιάννη
Την θέση ότι η ΝΔ είναι διατεθειμένη να ζητά εκλογές ακόμα και για τέσσερα χρόνια διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε πως η σημερινή κυβέρνηση είναι η πιο ζημιογόνα που έχει περάσει μετά τη Μεταπολίτευση.
«Εμείς θεσμικά πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο ζημιογόνα κυβέρνηση που έχει περάσει μετά τη μεταπολίτευση.
Το πιστεύουμε αυτό.
Και έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε και είναι πάρα πολύ απλό: εμείς δεν πιστεύουμε ότι οι κυβερνήσεις οι κοινοβουλευτικές πέφτουν, εκτός αν υπάρχουν μεγάλες κρίσεις, σαν αυτή του καλοκαιριού.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης αυτής είναι ότι έχει χάσει όλες τις κοινωνικές συμμαχίες» τόνισε μιλώντας στο Real Fm η κα.Μπακογιάννη.
«Η έλλειψη σχεδίου, στόχου και οράματος αυτής της κυβέρνησης είναι τόσο πολύ μεγάλη που δεν μπορεί να καλυφθεί.
Κατά γνώμη μου έχουμε μπει σε ένα σπιράλ, με πρόταση της κυβέρνησης και το λέω αυτό όχι γιατί έχω κανένα αντιπολιτευτικό μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι η λογική της κυβέρνησης μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε.
Και η λογική της κυβέρνησης ήταν “θέλω να αυξήσω φόρους, θέλω να αυξήσω εισφορές”.
Τους λέγανε οι άλλοι “παιδιά, αν αυξήσετε φόρους, αν αυξήσετε εισφορές τη βάψατε διότι θα έχετε ύφεση”.
Όχι, λέει αυτό θα κάνουμε» είπε η κα.Μπακογιάννη
Στο ερώτημα της κυβέρνησης προς τη ΝΔ αν πρέπει σε αυτή την περίπτωση να κοπούν μισθοί και συντάξεις η κα.Μπακογιάννης τόνισε ότι πρέπει να κοπούν δαπάνες.
«Να κόψω δαπάνες.
Να κόψω δαπάνες τέτοιες οι οποίες αύριο το πρωί θα μου επιτρέψουν να δημιουργήσω το πλεόνασμα.
Αυτό το οποίο τους έβαλαν τώρα ως “κόφτη”, τον υποχρεωτικό “κόφτη” που δεν θα τον αποφασίσει ο υπουργός, δεν θα τον αποφασίζει η κυβέρνηση, αλλά θα είναι αυτοματοποιημένος, αυτόν τον “λούζονται” τώρα διότι ακριβώς δεν έχουν προχωρήσει σε αυτό το οποίο από την αρχή τους λέγαμε.
Δηλαδή, με συγχωρείται πάρα πολύ, δεν είναι και πολύ ωραία η έκφραση, αλλά είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι» είπε η βουλευτής της ΝΔ.
«Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν η επαφή τους με την κοινωνία έχει χαθεί.
Και σήμερα η επαφή του κ. Τσίπρα προσωπικώς, γι’ αυτό και βλέπεται αυτή την απόλυτη κατάρρευση της εικόνας του, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ γενικώς με τις κοινωνικές ομάδες που ήταν υποστηρικτικές στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα έχει παντελώς χαθεί» τόνισε η κα.Μπακογιάννη, η οποία ερωτηθείσα εάν ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές μέσα στη χρονιά ή την επόμενη, απάντησε θετικά.
«Εγώ πιστεύω ότι δεν αντέχει αυτή η κυβέρνηση.
Θα δοκιμάσει όλα τα γνωστά κόλπα, ανασχηματισμούς κ.α.
Η έλλειψη σχεδίου, στόχου και οράματος αυτής της κυβέρνησης είναι τόσο πολύ μεγάλη που δεν μπορεί να καλυφθεί» υπογράμμισε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης