Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στην πρώτη ευκαιρία θα αυξήσουμε μισθούς και παροχές - Εφαρμόσαμε τα μέτρα που υποσχεθήκαμε

Τσίπρας: Στην πρώτη ευκαιρία θα αυξήσουμε μισθούς και παροχές - Εφαρμόσαμε τα μέτρα που υποσχεθήκαμε
"Η ανάπτυξη που έρχεται μετά το β΄εξάμηνο του 2016 θα επενδυθεί σε παροχές", είπε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας
«Κύριοι της ΝΔ στερείστε μέχρι και σήμερα στοιχειωδώς εναλλακτικής πρότασης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας «είμαστε αποφασισμένοι να ξανά στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής».
Σχολιάζοντας την ομιλία του  πρόεδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, είπε πως «χρίζει μελέτης.
Αναδεικνύει το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν πέσει οι δυνάμεις που πέρυσι συγκρότησαν το κίνημα «μένουμε Ευρώπη».
Το σχήμα που υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.
Μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη από τη μια έλεγαν ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια και από την άλλη ότι υποχωρούμε στους δανειστές.
Διαψευστήκατε.
Το σχέδιο ήταν να ματώσουμε για να τιμήσουμε τη συμφωνία με τον ελληνικό λαό».
«Με την ομιλία σας κύριε Μητσοτάκη κάνετε τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Μάλιστα, διερωτήθηκε τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ όταν προτείνει ως εναλλακτική τις «περικοπές δαπανών», συμπληρώνοντας «ζητάτε περικοπές δαπανών που δεν είναι ανελαστικές δαπάνες.
Άρα μιλάτε για περικοπές κύριων συντάξεων και μισθών και για απολύσεις», κάτι που όπως είπε «δεν τολμάτε να το πείτε».
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε «ζητάτε εκλογές, επειδή έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας», καθώς και ότι «ο λαός αποφάσισε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «ο λαός γνωρίζει και καταλαβαίνει ποιος έχει την ευθύνη για την κατάσταση που ζούμε τώρα».
Κάνοντας αναφορά στο ασφαλιστικό σύστημα, σημείωσε ότι  χρειάζεται μια βαθιά τομή γιατί είναι άδικο, δαιδαλώδες και χαοτικό, το σχέδιο που ψηφίζεται εγγυάται τις συντάξεις και θα έχει βασική αρχή τη δικαιοσύνη με δεδομένες τις δυσκολίες.
Υπογράμμισε πως έχουν ληφθεί ευνοϊκά μέτρα για τα πρώτα πέντε χρόνια ασφάλισης των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, εναρμονίζονται οι παροχές νέων και παλαιότερων ασφαλισμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ με δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Ασφάλισης οι αγρότες θα μπορούν να πάρουν μια αξιοπρεπείς σύνταξη 650 ευρώ αντί 250 ευρώ.
«Τηρούμε μια βασική δέσμευση.
Δεν μειώνουμε τις κύριες συντάξεις και δεν επιβαρύνουμε για 13 φορά την πλειοψηφία των συνταξιούχων.
Η αγωνία της αντιπολίτευσης είναι γιατί δεν θα μειώσουμε τις κύριες συντάξεις», υπογράμμισε.
Όπως είπε, «το νομοσχέδιο προβλέπει καλύτερες συντάξεις για όσους παίρνουν ως 1.000 ευρώ και αυτό αντιστοιχεί στο 87% των μισθωτών», ενω «για το 92,5% των συνταξιούχων δεν κόβεται ούτε ένα ευρώ, κι αυτό είναι η μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε».
Μίλησε για δεσμεύσεις της ελληνικής πολιτείας από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έπρεπε να αναστραφούν, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτές στο ασφαλιστικό ήταν οδυνηρές, «της πέμπτης αξιολόγησης με βασικότερη τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που θα εξαφάνιζε τις επικουρικές».
Χαρακτηριστική ήταν και η φράση του «αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά».
Μεταξύ άλλων , σημείωσε ότι «αφήσαμε τη δικαιοσύνη να αναπνεύσει και βάζουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο παρά το μεγάλο πολιτικό κόστος», ξεπαγώσαμε τα μεγάλα έργα, «έχουμε καταφέρει ήδη να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία ενώ οι δανειστές μας πίεζαν για το αντίθετο».
Διαβεβαίωσε ότι έρχονται καλύτερες μέρες που τις αξίζει ο τόπος, αλλά και πως η ανάπτυξη που έρχεται μετά το β΄εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, θα επενδυθεί σε παροχές.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, χρειάζονται νέες πολιτικές που θα ανοίξουν νέους εργασιακούς δρόμους και νέες θέσεις εργασίας, «εργαζόμαστε πάνω σε ένα μελετημένο σχέδιο που θα μπει σε εφαρμογή αμέσως μετά το τέλος της πρώτης αξιολόγησης».
«Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο και βγαίνουμε όλοι μαζί σε ήσυχα νερά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι αύριο στο Eurogroup θα είναι μια σημαντική ημέρα γιατί μετά από 6 χρόνια θα συζητηθεί για πρώτη φορά και η ελάφρυνση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης