Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρή πρόκληση: Η τουρκική ακτοφυλακή απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά - Παρενέβη το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Σοβαρή πρόκληση: Η τουρκική ακτοφυλακή απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά - Παρενέβη το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό
Ως πολύ σοβαρό περιστατικό αξιολογείται από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία η απειλή σύλληψης Έλληνα ψαρά στις Οινούσσες επειδή δήθεν ήταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα
Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο μετά την πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής η οποία απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά με αποτέλεσμα να παρέμβει κανονιοφόρος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.
Το σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής περίπου στις 13.30 όταν, όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα protothema.gr, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες.
Αρχικώς η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή επειδή δήθεν βρισκόταν μέσα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί και τότε το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να τον συλλάβει!
Άμεση ήταν η παρέμβαση του ελληνικού λιμενικού η οποία όμως δεν κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η προσέγγιση πλοίου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο έσπευσε στο σημείο.
Όταν έφτασε ανοιχτά των Οινουσσών η κανονιοφόρος «Κραταιός» κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί.
Αρχικώς το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνούνταν, πείστηκε όμως να αποχωρήσει από τα ελληνικά χώρικα ύδατα έπειτα από διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση που διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.
Οι αξιωματικοί στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και στον κλάδο επιχειρήσεων του ΓΕΝ ενημέρωναν σε απευθείας χρόνο την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το σημερινό επεισόδιο στις Οινούσσες, το οποίο αξιολογείται ως πολύ σοβαρό.
Παραλλήλως με τις προκλήσεις στο θαλάσσιο χώρο, τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 έκανε συνεχείς χαμηλές πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά και πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης