Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Frontex – «Ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται τρομοκράτες»

tags :
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Frontex – «Ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται τρομοκράτες»
Η υπηρεσία επικαλείται το παράδειγμα των δύο εκ των βομβιστών που χτύπησαν στο Παρίσι, οι οποίοι είχαν περάσει από τη στην Λέρο
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μέσω αναλυτικής της έκθεσης η Frontex, καθώς όπως τονίζει, ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα, κρύβονται και πολλοί τρομοκράτες.
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την προστασία των συνόρων επικαλείται μάλιστα και το παράδειγμα των δύο εκ των βομβιστών που χτύπησαν στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίοι είχαν περάσει από τα τουρκικά παράλια στην Λέρο.
«Οι επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο 2015 δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι παράνομες μεταναστευτικές ροές μπορεί να χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δύο από τους τρομοκράτες μπήκαν από τη Λέρο και καταγράφηκαν από τις ελληνικές αρχές.
Παρουσίασαν πλαστά χαρτιά από τη Συρία προκειμένου να επιταχύνουν τη διαδικασία καταγραφής τους» , αναφέρει, μεταξύ άλλων, η υπηρεσία.
Αναφέρεται πως σύμφωνα με την Frontex, ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων συνόρων στην Ευρώπη, έφτασε τα 1,8 εκατομμύρια για το 2015, αριθμός 6 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο «ρεκόρ».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης