Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Μέσω του Facebook, διακινητές υπόσχονταν στους πρόσφυγες μεταφορά στην Ιταλία

tags :
Guardian: Μέσω του Facebook, διακινητές υπόσχονταν στους πρόσφυγες μεταφορά στην Ιταλία
Θα παρέκαμπταν την Ελλάδα, λόγω της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για επιστροφή των παράνομων μεταναστών και προσφύγων - Στα 4.000 δολ. ανά άτομο το κόστος
Σε «διαφήμιση» των υπηρεσιών τους μέσω του Facebook προχωρούν διακινητές ανθρώπων, υποσχόμενοι στους πρόσφυγες απευθείας μεταφορά τους στην Ιταλία, αντί της Ελλάδας, από όπου μπορεί να απελαθούν με βάση την πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της, που επικαλείται και το ΑΠΕ, η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η οποία τονίζει ότι οι διακινητές χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημίσουν ένα ταξίδι με πλοίο προς την Ιταλία από το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης με κόστος 4.000 δολ./άτομο, δηλαδή 4 φορές περισσότερα από ότι χρεώνουν για ένα «ταξίδι» από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
Όπως καταγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ, στην ανάρτηση στο Facebook σημειωνόταν ότι «το ταξίδι είναι για το Σάββατο, από τη Μερσίνη μέχρι την Ιταλία, με εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων, εξοπλισμένο με τρόφιμα, νερό, σωσίβια και φάρμακα».
Η διαφήμιση, η οποία δεν υπάρχει πλέον στο Facebook, έκανε την εμφάνισή της μετά τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας περί επιστροφής μεταναστών και προσφύγων που περνούν παράνομα στην Ελλάδα.
Υπεύθυνος του Facebook δήλωσε στο Reuters πως η εταιρεία ερευνά από πού προήλθε η διαφήμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης