Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος (υφυπ.Εργασίας): Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ

Πετρόπουλος (υφυπ.Εργασίας): Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ
Η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη γιατί έχουμε κάνει τα πάντα τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας
Την θέση ότι οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις στις τάξεις τους ειδικότερα από το ΔΝΤ.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Πετρόπουλος υπογράμμισε με έμφαση ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως η συζήτηση γίνεται στα τεχνικά κλιμάκια, τονίζοντας ότι η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη «γιατί έχουμε κάνει τα πάντα».
Ο κ.Πετρόπουλος έβαλε και κατά της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των συζητήσεων, αναφέροντας πως από τη στιγμή που ζητάει εκλογές αυτό σημαίνει ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, που πρέπει να έχουμε συμφωνία ακόμα και πριν τις 16 Απριλίου που θα γίνει το Eurogroup, η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει θέμα μη συμφωνίας - αντικειμενικά και πρακτικά - και βάζει πλάτη σε εκείνους που δεν θέλουν συμφωνία για τη χώρα».
Όσον αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι «σχετίζονται με την εισφοροδοτική δυνατότητα των πολιτών, των ασφαλισμένων, τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται και τις αποδόσεις που θα έχουμε με το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στον φορέα που οργανώνουμε» ενώ ανέφερε ότι το ποσοστό αναπλήρωσης «πραγματικά αντανακλά περιόδους ασφάλισης και κατά τα τελευταία έτη είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, στα ενδιάμεσα είναι κάπως καλύτερο και στα πρώτα επειδή έχουμε πρόβλημα ανεργίας και μικρά εισοδήματα είναι πράγματι αυξημένα, δεν είναι ίδιο το ποσοστό με κάθε περίπτωση».
Ο κ.Πετρόπουλος αναγνώρισε ότι «πρέπει να υπάρχει στοιχείο ανταποδοτικότητας και αυτός που έχει καταβάλλει πάρα πολλές εισφορές να έχει ένα αντάλλαγμα αντίστοιχο της φοροδοτικής του συνδρομής».
Ερωτηθείς για το τι πιστεύει η άλλη πλευρά, σημείωσε πως «υπάρχουν διαφορές» αλλά ότι η Αθήνα επιμένει, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαφορές «θα γεφυρωθούν με κοινή λογική, πιστεύω θα επικρατήσει».
«Κάποιοι μέσα στο χώρο που διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι κυρίως το ΔΝΤ εκ φύσεως λένε η ιδιωτική ασφάλιση να συμπληρώσει αυτά που δεν μπορεί η κοινωνική» είπε ο υφυπουργός Εργασίας.
Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, τόνισε ότι αυτές «έχουν τη ιδιαιτερότητα να καταβάλλονται με βάση αποθεματικά που διαμορφώνονται», σημειώνοντας ότι εκεί θα υπάρξουν «θετικές επενέργειες από νέο τρόπο διαχείρισης» και «μέσα από τη νέα δομή του συστήματος θα εξοικονομηθούν δαπάνες για να μην υπάρξουν μειώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης