Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (E.E.): Η πρόταση της Τουρκίας δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους 28 - Έκτακτη συνάντηση με Davutoglu στην Άγκυρα

tags :
Tusk (E.E.): Η πρόταση της Τουρκίας δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους 28 - Έκτακτη συνάντηση με Davutoglu στην Άγκυρα
Ο Tusk θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Μαρτίου για την προσφυγική κρίση
Στην Άγκυρα μεταβαίνει εκτάκτως από την Κύπρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Ο Tusk θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Μαρτίου για την προσφυγική κρίση.
Οι προτάσεις της Τουρκίας πρέπει να επαναπροσδιοριστούν για να γίνουν αποδεκτές από τους 28 της ΕΕ, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Μαρτίου.
«Η Κύπρος είναι εξίσου σημαντική όπως κάθε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ.
Καμία τρίτη χώρα δεν μπορεί να είναι πιο σημαντική από ένα κράτος – μέλος της ΕΕ» τόνισε ο Tusk, αναφέροντας πως όλες οι προσπάθειες της ΕΕ στοχεύουν στο να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό.
«Μια επίλυση του ζητήματος θα μπορούσε να είναι μια νέα αρχή για την Κύπρο, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής είναι πυρετώδεις, ωστόσο οι προσδοκίες για την επίτευξη μιας ουσιαστικής συμφωνίας που θα ανακόψει τις προσφυγικές ροές είναι μικρές και το παζάρι με την Τουρκία ιδιαίτερα περίπλοκο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης