Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιλής (ΓΓΔΕ): Σύντομα θα μετεξελιχθεί η ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Πιτσιλής (ΓΓΔΕ): Σύντομα θα μετεξελιχθεί η ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
Στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός αναφέρθηκε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
Ότι «σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για τη μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων», υπογράμμισε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής, στο πλαίσιο ομιλίας του στο 12o Athens Tax Forum με τον επίκαιρο τίτλο: «Χρηστή Φορολογική Διακυβέρνηση-Εργαλείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης». 
Ειδικότερα, ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στην Γ.Γ.Δ.Ε., ενώ πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «για πρώτη φορά ένας κρατικός φορέας αυτού του μεγέθους (ΓΓΔΕ) και αυτής της σπουδαιότητας για τη λειτουργία του κράτους αποκόπτεται από τον ιεραρχικό και λειτουργικό έλεγχο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. 
Σύντομα, θα είμαστε έτοιμοι για τη μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων». 
«Η κοντόφθαλμη λογική του να καταλογίσω τώρα και να εισπράξω όσα περισσότερο μπορώ, είναι αυτή που καθιστά τη χώρα μας μη ελκυστική σε εγχώριες επενδύσεις και επενδύσεις από το εξωτερικό, και τελικά συρρικνώνει τη φορολογική βάση, επαυξάνοντας τη φορολογική επιβάρυνση των όσων επιλέγουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή δεν μπορούν να φύγουν από αυτήν», τόνισε, ακόμα, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης