Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέες απειλές από την Ε.Ε. για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν – Προθεσμία 3 μηνών στην Αθήνα για τους ελέγχους στα σύνορά της

Νέες απειλές από την Ε.Ε. για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν – Προθεσμία 3 μηνών στην Αθήνα για τους ελέγχους στα σύνορά της
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει περιθώριο τριών μηνών στην Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορά της, διαφορετικά είναι αντιμέτωπη με αποκλεισμό της από την ζώνη Σένγκεν για μέχρι και δύο χρόνια
Απειλή εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν εκτόξευσε για μια ακόμη φορά προς την Αθήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του BBC, η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει περιθώριο τριών μηνών στην Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορά της, διαφορετικά είναι αντιμέτωπη με αποκλεισμό της από την ζώνη Σένγκεν για μέχρι και δύο χρόνια.
Ειδικότερα, οι χώρες μέλη της Ε.Ε. έδωσαν στην Ελλάδα τελεσίγραφο τριών μηνών να αντιμετωπίσει τις «ελλείψεις» στον έλεγχο της ροής προσφύγων ή να αντιμετωπίσει τους συνοριακούς ελέγχους με τις υπόλοιπες χώρες της ζώνης Σένγκεν, σύμφωνα με πηγές στην Ε.Ε.
Η Ελλάδα έχει ένα μήνα αν καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης ώστε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις και μέσα σε τρεις μήνες από την ίδια ημερομηνία, θα υποβάλει έκθεση για την εφαρμογή, ανέφερε πηγή, μετά την υιοθέτηση της πρότασης από τους ευρωπαίους υπουργούς.
Πριν από δύο εβδομάδες, σημειωτέον, σύμφωνα με σχέδιο κειμένου της Κομισιόν η Ελλάδα είχε παραμελήσει σοβαρά τις υποχρεώσεις της για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν.
Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναστολή των κανόνων Σένγκεν από άλλες χώρες, σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα δέχθηκε στο έδαφός της περισσότερους από 850.000 μετανάστες και πρόσφυγές το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης