Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Σταθερά πάνω από το 80% η δημοτικότητα του Vl. Putin στη Ρωσία

Economist: Σταθερά πάνω από το 80% η δημοτικότητα του Vl. Putin στη Ρωσία
Ο «αδιάβλητος τσάρος» και οι κακοί Βογιάροι
Στη δημοτικότητα του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, στον λαό της Ρωσίας, η οποία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα αναφέρεται το βρετανικό περιοδικό Economist.
«Ο Vladimir Putin φαίνεται ότι είναι αδιάβλητος από τα δεινά που επηρεάζουν τους κανονικούς ηγέτες», γράφει χαρακτηριστικά ο Economist, επισημαίνοντας πως το χαμηλότερο ποσοστό στο οποίο έχει υποχωρήσει η δημοφιλία του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας είναι το 63%... πριν από τέσσερα χρόνια.
Ωστόσο από την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και έπειτα, τα ίδια ποσοστά άγγιξαν σχεδόν το 90% και «ξέχασαν να πέσουν ξανά στη γη».
Και αυτό, σημειώνει το δημοσίευμα, παρά την ύφεση, την πτώση στους μισθούς, τον υπερπληθωρισμό… κάτι που ίσως θα μπορούσε να αποδοθεί σε «μαγείρεμα» των αριθμών από κάποιους κριτικούς του Putin ή τη Δύση.
Εντούτοις και τα ποσοστά του ανεξάρτητου Levada Centre για τη δημοτικότητα του ρώσου προέδρου είναι παρόμοια με αυτά της κρατικής δημοσκόπησης, όπως και αυτά της έρευνας του Alexei Navalny, πολιτικού αντιπάλου του Putin.
Ο Economist διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι ρώσοι πολίτες είναι πιθανότερο να κατηγορήσουν για τα δεινά τους τον πρωθυπουργό, Dmitry Medvedev, ή τοπικούς αξιωματούχους, παρά τον Putin, σαν τον απόηχο του ρωσικού πολιτικού μύθου του καλού τσάρου που προδίδεται από τους κακούς Βογιάρους.
Αξίζει να αναφερθεί ακόμα ότι καθώς οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν, το φθινόπωρο του 2016, ο Vladimir Putin φαίνεται να κρατά ορισμένες αποστάσεις από το ίδιο του το κόμμα, United Russia (Ενωμένη Ρωσία), το οποίο δεν απολαμβάνει την ίδια δημοτικότητα με αυτόν.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης