Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή ο κεντροδεξιός Marcelo Rebelo de Sousa

Πορτογαλία: Πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή ο κεντροδεξιός Marcelo Rebelo de Sousa
Λεπτές πολιτικές ισορροπίες στην Πορτογαλ
Πρόεδρος της Πορτογαλίας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών εξελέγη ο Marcelo Rebelo de Sousa από το κεντροδεξιό PSD.
O 67χρονος de Sousa έχει δείξει ότι θα τηρήσει μετριοπαθή στάση και δεν προτίθεται να τραβήξει «δι' ασήμαντον αφορμή» το χαλί της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Costa.
Ο de Sousaαπέσπασε το 52% των ψήφων, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον κοντινότερο υποψήφιο, τον Antonio Sampaio da Novoa με 22,89%.
Από τους υπόλοιπους υποψηφίους, η Marisa Matias, απέσπασε 10,13%, η Maria de Belem Roseira 4,24%, ο Edgar Silva 3,95% και οι υπόλοιπες μικρότερες υποψηφιότητες συνολικά το 6,65%.
Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 48,84%.
«Πρέπει να ευθυγραμμίσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη με την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική σταθερότητα, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την οικονομική κατάσταση για την οποία οι Πoρτογάλοι θυσίασαν τόσα για χρόνια» είπε ο de Sousa αναφερόμενος στην κατάσταση μετά την έξοδο από το πορτογαλικό μνημόνιο.
«Οι εκλογές αυτές κλείνουν μία πολύ μακρά εκλογική διαδικασία που τάραξε τη χώρα και δίχασε μία κοινωνία που είχε ήδη τραυματιστεί από την κρίση χρόνων» ανέφερε μετά την εκλογή του. «Είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε μία οικονομική, κοινωνική και πολιτική διαδικασία ειρήνευσης» τόνισε ο νέος πρόεδρος της Πορτογαλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης