Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε στην Ευρώπη Ιρανούς αντί αδράς αμοιβής – Μέχρι την Ελλάδα τα πλοκάμια του

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε στην Ευρώπη Ιρανούς αντί αδράς αμοιβής – Μέχρι την Ελλάδα τα πλοκάμια του
Εισέπρατταν 15.000 ευρώ προκειμένου να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν πλαστά διαβατήρια
Στην εξάρθρωση διεθνούς οργάνωσης, με έδρα την Ισπανία, η οποία έκανε διακίνηση μεταναστών και έφερνε Ιρανούς τόσο στην Ισπανία όσο και τη Μεγάλη Βρετανία, αντί αδράς αμοιβής 15.000 ευρώ, εξάρθρωσαν οι ισπανικές αστυνομικές αρχές.
Έξι μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στη Μαδρίτη και ένα ακόμη άτομο στη Μάλαγα.
Η ισπανική αστυνομία κατέσχεσε επίσης 100.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία ήταν κρυμμένα σε βαλίτσες με διπλό πάτο.
Επίσης κατασχέθηκαν χρηματοκιβώτια και έγγραφα που σχετίζονται με την οργάνωση, τα οποία θα τεθούν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, καθώς και 47 πλαστά διαβατήρια διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως από Γαλλία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι έρευνες ξεκίνησαν ότι αστυνομικοί εντόπισαν στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο μια ομάδα τεσσάρων Ιρανών, ένας εκ των οποίων ήταν μικρής ηλικίας, οι οποίοι σκόπευαν να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο με πλαστά ελληνικά διαβατήρια.
Από εκεί και πέρα, άρχισε έρευνα της αστυνομίας που κατέληξε στον εντοπισμό διεθνούς οργάνωσης με έδρα την Ισπανία, η οποία είχε την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να φέρνει μετανάστες από τη Μέση Ανατολή.
Από τη στιγμή που έφθαναν στην Ευρώπη, μετέβαιναν στη Μαδρίτη και από εκεί μέλη της οργάνωσης του διευκόλυναν, παρέχοντάς τους διαμονή σε ξενοδοχεία και τους παρείχαν πλαστά διαβατήρια με τα οποία ταξίδευαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Με αυτό τον τρόπο, οι μετανάστες έφθαναν στην ισπανική πρωτεύουσα και περίμεναν στα ξενοδοχεία που διέθετε η οργάνωση μέχρι να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα, που έφθαναν στην εγκληματική οργάνωση από την Ελλάδα μέσω εξπρές ταχυδρομείου.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης