Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (Λαϊκή Ενότητα): Επικοινωνιακό πολιτικό κόλπο η συναίνεση που ζητάει ο Τσίπρας

Στρατούλης (Λαϊκή Ενότητα): Επικοινωνιακό πολιτικό κόλπο η συναίνεση που ζητάει ο Τσίπρας
Θέλει να αποφύγει τις ευθύνες και ενοχές για τη νέα λεηλασία, τόνισε
Επικοινωνιακό πολιτικό κόλπο χαρακτήρισε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό, το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, εκτιμώντας μάλιστα ότι η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου θα προκαλέσει καταλύτη για τις πολιτικές εξελίξεις.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζητάει συναίνεση για να αποφύγει τις ευθύνες και τις ενοχές για τη «νέα λεηλασία συντάξεων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ήδη υπογράψει για το ασφαλιστικό με το τρίτο μνημόνιο.
«Για να τους καλεί ο πρωθυπουργός πάει να πει ότι φοβάται πάρα πολύ τις κοινωνικές αντιδράσεις και σας βεβαιώνω ότι από τις περιοδείες που έχω κάνει οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρότατες», τόνισε.
Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις από βουλευτές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να θωρακιστεί και να δικαιολογηθεί απέναντι σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί με τη διεύρυνση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και πιθανόν με άλλα κόμματα.
«Με αυτή την κίνηση αναζητεί στηρίγματα εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» σημείωσε, τονίζοντας ότι η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται στο πλευρό του λαού.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμής των συντάξεων σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το ασφαλιστικό, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι τα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία από τις πληρωμές των 100 δόσεων επαρκούν και συμπλήρωσε ότι επί υπουργίας του σε μηνιαία βάση εισπράττονταν 300 εκατ. ευρώ, επικρίνοντας παράλληλα όσους επιχειρούν να «πειράξουν και να χειροτερέψουν» τη ρύθμιση.
«Αν μείνει αλώβητη η ρύθμιση των 100 δόσεων και αν τηρηθούν ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί επί υπουργίας μου, δηλαδή να σχηματιστούν έκτακτα κλιμάκια του ΙΚΑ από 500 ανθρώπους και να βγουν στον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προσωρινά τα προβλήματα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «από κει και πέρα έρχονται μεσοπρόθεσμες λύσεις για να πάει σε ανάπτυξη η χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης