Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron (Βρετανία): Οποιαδήποτε δράση στη Συρία θα πρέπει να είναι προς όφελος του Ηνωμένου Βασιλείου

Cameron (Βρετανία): Οποιαδήποτε δράση στη Συρία θα πρέπει να είναι προς όφελος του Ηνωμένου Βασιλείου
Θα ήταν προτιμότερο να διασφαλιστεί η υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πριν η Βρετανία λάβει πιθανή δράση, σημείωσε
Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή της Βρετανίας στη Συρία θα πρέπει κυρίως να είναι προς όφελος του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, David Cameron, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα ήταν προτιμότερο να διασφαλιστεί και η υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να διασφαλίσει την υποστήριξη της πλειονότητας των βουλευτών για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία.
Σε ερώτηση του βουλευτή του SNP, Angus Robertson, στην Ώρα του πρωθυπουργού, σήμερα, Τετάρτη, αν θα δεσμευόταν να διασφαλίσει την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πριν προχωρήσει η χώρα σε αεροπορικές επιδρομές, ο David Cameron απάντησε ότι «είναι πάντα προτιμότερο σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει η πλήρης στήριξη στου Συμβουλίου Ασφαλείας, όμως εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οποιαδήποτε δράση αποφασιστεί να είναι τόσο νόμιμη όσο και να βοηθήσει στην προστασία της χώρας και των πολιτών εδώ».
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ρωσία έχει διαφορετικούς στόχους στη Συρία και ότι έχει επανειλημμένως απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο σε μια εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Μια απόφαση που επηρεάζει την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να «ανατεθεί» σε ένα ρωσικό βέτο, τόνισε ο Cameron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης