Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες: Οι πραγματικοί στόχοι στο Παρίσι ήταν Hollande και Steinmeier

Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες: Οι πραγματικοί στόχοι στο Παρίσι ήταν Hollande και Steinmeier
Τι αποκαλύπτουν πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών
Για συντονισμένη ενέργεια στρατιωτικού χαρακτήρα που είχε ως στόχο την δολοφονία του Γάλλου πρόεδρου, F. Hollande  και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, F. W. Steinmeier, κάνουν λόγο οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι ήταν αποτέλεσμα συμμαχίας της Αl-Qaeda και του Ισλαμικού κράτους των ISIS.
Σύμφωνα με τις Ισραηλινές πηγές, υπήρχε ένα γκρουπ υποστήριξης από οδηγούς  που άφησαν τους δράστες στα σημεία της επίθεσης, τα οποία θα βοηθούσαν στην διαφυγή επιζώντων.
Επί της ουσίας οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν από ένα κέντρο διοίκησης και τουλάχιστον 200 άτομα το τελευταίο δίμηνο συμμετείχαν ενεργά στο σχεδιασμό.
Ακόμη, οι πηγές αποκάλυψαν ότι ο σχεδιασμός ήταν τέτοιος που υπήρχαν ακόμη και μουσουλμάνοι χειρούργοι, οι οποίοι θα αναλάμβαναν την περίθαλψη των τραυματισμένων τρομοκρατών την ώρα της φυγάδευσής τους.
Σε ότι αφορά τους στόχους που είχαν εντός του γηπέδου, στο Stade de France, αυτοί ήταν ο Γάλλος πρόεδρος F. Hollande και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, F. W. Steinmeier, κάτι που τελικά απεφεύχθη, καθώς ο ένας από τους τρομοκράτες που είχε εισιτήριο κοντά στους δυο στόχους, εντοπίστηκε από αστυνομικούς κατά τον έλεγχο στην είσοδο του σταδίου και ανατινάχθηκε.
Έτσι ο Hollande φυγαδεύτηκε από τους σωματοφύλακές του γρήγορα και μόλις τρία λεπτά μετά ένας τρομοκράτης ανατινάχθηκε κοντά στο γήπεδο και ένας ακόμη τρίτος πυροδότησε εκρηκτικά κοντά σε κατάστημα McDonald, όπου και έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Σημειώνεται δε πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα Γαλλίας- Γερμανίας ενώ οι άλλες επιθέσεις σε έξι άλλα σημεία ήταν για να προκληθεί αντιπερισπασμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης