Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Η κυβέρνηση που θα έδινε σε όλους αυξήσεις, πήρε το μαχαίρι και κόβει

Ποτάμι: Η κυβέρνηση που θα έδινε σε όλους αυξήσεις, πήρε το μαχαίρι και κόβει
«Το βαρύ κόστος του λαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», τιτλοφορείται η ανακοίνωση του Ποταμιού 
«Η κυβέρνηση που θα έδινε σε όλους αυξήσεις, πήρε το μαχαίρι και κόβει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή τις αλλαγές που προαναγγέλλονται στο ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο για το βαρύ κόστος του λαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
«Έτσι περάσαμε από διαλόγους χωρίς πράξη σε σαρωτικές αλλαγές χωρίς διάλογο και χωρίς δικαιολόγηση», προσθέτει, στη συνέχεια, το Ποτάμι.
Αναλυτικότερα, τονίζει πως οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της γήρανσης του πληθυσμού και της εισφοροδιαφυγής αλλά είναι κυρίως η αναγκαστική λύση για μια κυβέρνηση που δεν μπορεί και από ό,τι φαίνεται δε θέλει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, καθώς και ότι έχουν παγώσει κάθε επενδυτικό πρόγραμμα και αυτό αντιστοιχεί σε χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, επισημαίνει πως οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν ότι οι στερήσεις του ελληνικού λαού θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη το 2015 και το 2016, η καταστροφική πολιτική όμως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησε σε νέα λουκέτα και νέα ύφεση.
Όταν σβήνονται και γράφονται διατάξεις στο ασφαλιστικό, αυτό διαλύει κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος, σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Τέλος αναφέρει πως «την ίδια στιγμή η Ιρλανδία, που μπήκε αργότερα από μας σε μνημόνιο και βγήκε νωρίτερα, ανακοινώνει στον προϋπολογισμό που κατέθεσε για το 2016 αυξήσεις», καταλήγοντας πως «στην Ελλάδα όμως συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά το κόστος του λαϊκισμού».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης