Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aβραμόπουλος: Δεν πρέπει να αποτύχει η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών στις 22/9 για το προσφυγικό

Aβραμόπουλος: Δεν πρέπει να αποτύχει η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών στις 22/9 για το προσφυγικό
«Σε αυτή τη σύνοδο, δεν μπορούμε να αποτύχουμε»
Στη σημασία της νέας, έκτακτης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την ερχόμενη Τρίτη 22/9 για το προσφυγικό, εστίασε σήμερα Τετάρτη 16/9 κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο επίτροπος Μετανάστευσης - Εσωτερικών Υποθέσεων - Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο Έλληνας επίτροπος ήταν παρών στη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία έγινε δεκτή η πρόταση του προέδρου, Martin Schulz, να τεθεί αύριο Πέμπτη σε ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.
«Σε αυτή τη σύνοδο, δεν μπορούμε να αποτύχουμε», επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας πως στόχος της Επιτροπής είναι «να διαφυλάξει την ενότητα της Ευρώπης». «Είμαστε σε επαφή με όλα τα κράτη μέλη και έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους τις προσεχείς ημέρες, ώστε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει πλήρως στη διαδικασία αυτή.
«Για τον μηχανισμό έκτακτης μετεγκατάστασης, η θετική σας γνώμη στέλνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα», είπε, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης