Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα debate θα κριθούν Τσίπρας - Μεϊμαράκης και το πολιτικό τους αφήγημα για την επόμενη μνημονιακή ημέρα

Στα debate θα κριθούν Τσίπρας - Μεϊμαράκης και το πολιτικό τους αφήγημα για την επόμενη μνημονιακή ημέρα
Πρόκληση για τους πολιτικούς αρχηγούς το τέλος της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας…
Λιγότερες από 20 ημέρες έχουν απομείνει έως τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να τα δίνουν όλα για να προσεταιριστούν αναποφάσιστους ψηφοφόρους και να ενισχύσουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.
Αυτοί είναι άλλωστε που θα κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης και τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Τσίπρας από χθες άρχισε να οργώνει την Ελλάδα μιλώντας σε περιοχές της χώρας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει χωρίς βουλευτές μετά την αποχώρηση και την ένταξη τους στη Λαϊκή Ενότητα.
Ο Μεϊμαράκης οργάνωσε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Ρηγίλλης για να ξυπνήσει τα «κοιμισμένα» αντανακλαστικά και πάθη της ΝΔ.
Εκεί όμως που εκτιμάται ότι θα κριθούν πολλά είναι τα debate των πολιτικών αρχηγών (ένα μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη και ένα ανάμεσα στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με εξαίρεση την Χρυσή Αυγή) που προγραμματίζονται για πρώτη φορά μετά το 2009 και αναμένονται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.
Από τις «τηλεμαχίες» αυτές – εφόσον πραγματοποιηθούν – αναμένεται πολλοί αναποφάσιστοι να λάβουν και τις οριστικές τους αποφάσεις.
Διότι σε αυτές – και μέσω της τετ α τετ αντιπαράθεσης - θα κριθεί και το εάν Τσίπρας και Μεϊμαράκης διαθέτουν πολιτικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα, η οποία ως επί το πλείστον προβλέπει την εφαρμογή ενός ακόμα μνημονίου.
Η εφαρμογή του μνημονίου δεν αφήνει περιθώρια για ελιγμούς και τακτικισμούς είτε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είτε από αυτή της ΝΔ.
Αντιθέτως απαιτεί καθαρό πολιτικό λόγο, ξεκάθαρες απαντήσεις και σαφή κατεύθυνση για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτό το αδιέξοδο των τελευταίων ετών.
Η κοινή γνώμη έχει κουραστεί από την ακατάσχετη υποσχεσιολογία και πλέον έχει συνειδητοποιήσει ότι αυταπάτες και «παραμυθιάσματα» δεν υπάρχουν.
Το ερώτημα είναι κατά πόσο το έχουν αντιληφθεί και οι πολιτικοί ηγέτες που διεκδικούν την εξουσία.
Και κατά πόσο έχουν να πουν πραγματικά κάτι ουσιαστικό στους πολίτες χωρίς να τους τρέφουν με ψευδαισθήσεις.
Όπως για παράδειγμα έπραξε προχθές κατά την προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος έσπευσε να δεσμευτεί ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο για την φορολόγηση των αγροτών.
Εάν Τσίπρας και Μεϊμαράκης μπουν σε έναν ακόμα γύρο υποσχεσιολογίας, μόνο να χάσουν έχουν.
Διότι τα γεγονότα θα τους ξεπεράσουν.
Είναι κάτι που αντιλήφθηκε άλλωστε την τελευταία εβδομάδα με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάζοντας» τις δημοσκοπήσεις.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης