Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Επιστημονική φαντασία τρόμου η συνεργασία με τη ΝΔ – Μόνη λύση η αυτοδυναμία

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Επιστημονική φαντασία τρόμου η συνεργασία με τη ΝΔ – Μόνη λύση η αυτοδυναμία
Η λαϊκή εντολή θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες είτε θα είναι μια λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα δίνει εντολή για συνεργασίας, σημείωσε ο Νίκος Φίλης
Κάθε σενάριο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία απέκλεισε ο Νίκος Φίλης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Φίλης χαρακτήρισε επιστημονική φαντασία και μάλιστα τρόμου, τα σχετικά σενάρια.
Η καλύτερη επιλογή είναι να δοθεί καθαρή αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι επιμόλυνση της πορείας από εδώ και πέρα της χώρας με τις αμαρτίες των παλαιών κομμάτων, υποστήριξε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.
Η λαϊκή εντολή θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες είτε θα είναι μια λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα δίνει εντολή για συνεργασίας, σημείωσε ο Νίκος Φίλης.
«Δεν είναι το πρόγραμμά μας το μνημόνιο.
Το Μνημόνιο είναι μια εξαναγκαστική πορεία που θα αλλάξει», σημείωσε ο κ. Φίλης, που πάντως επεσήμανε πως οι όποιες συνεργασίες θα καθοριστούν από την αποδοχή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που «όπως φαίνεται θα είναι το πρώτο κόμμα».
Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στο προγραμματικό μέρος για μελλοντικές συμμαχίες, τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα, το ζήτημα του χρέους και τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που υπάρχουν σε αυτό π.χ. κόμματα αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους.
Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία πάνω σε αυτό, γιατί πως θα πάμε να διαπραγματευτούμε για το ζήτημα αυτό αμέσως μετά, αναρωτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης