Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Κάναμε λάθη τακτικής – Αλλά μπορούμε να κρατήσουμε ακόμα καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Κάναμε λάθη τακτικής – Αλλά μπορούμε να κρατήσουμε ακόμα καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας
Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ότι μπορούσε για να τιμήσει το Όχι του δημοψηφίσματος τόνισε ο κ.Βούτσης
Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη τακτικής και λανθασμένες εκτιμήσεις προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμα καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας.
«Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μια κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα.
Με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο.
Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας» τόνισε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Βούτσης.
Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα ο κ.Βούτσης έκανε λόγο για «διάσπαση φίλων και συντρόφων», αν και υποστήριξε πως αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να επανασυσπειρώσουμε το χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μια αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους» είπε ο κ.Βούτσης, επισημαίνοντας ότι μετά την αποχώρηση των στελεχών αυτών από το κόμμα υπήρξε μια μεταβατική φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκλεισε το Σαββατοκύριακο με την πανελλαδική σύσκεψη.
«Όταν ένα τμήμα αποχωρεί από το κόμμα και μάλιστα πηγαίνει σε μια πολιτική αντιπαλότητα και ταυτόχρονα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων του κόμματος και της κυβέρνησης κάποιος κόσμος ψαχνόταν για μία φάση προς τα που θα πάμε, δεν ήταν παράλογο να υπάρξει αυτή η μεταβατική φάση μέχρι πράγματι χθες και προχθές να μαζευτεί, να εξηγηθεί μεταξύ του το στελεχιακό δυναμικό και από εδώ και πέρα να προχωρήσουμε με νικηφόρες προοπτικές» υποστήριξε ο κ.Βούτσης.
Όπως είπε, η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ό,τι μπορεί για να τιμήσει το "όχι" του δημοψηφίσματος, ωστόσο τόνισε ότι «υπήρξαν υπέρτερες δυνάμεις», σημειώνοντας «το σχέδιο Grexit μαζί με το Ταμείο που ανακάλυψε τελευταία στιγμή ο Σόιμπλε για να δυσχερανθεί η τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης