Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Όσο μεγαλύτερη η δόση βοήθειας στην Ελλάδα, τόσο περισσότεροι Γερμανοί θα καταψηφίσουν τη συμφωνία

Spiegel: Όσο μεγαλύτερη η δόση βοήθειας στην Ελλάδα, τόσο περισσότεροι Γερμανοί θα καταψηφίσουν τη συμφωνία
Αγκάθι η στάση του ΔΝΤ, που αναμένεται να μη συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό
Στη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές και πολύ περισσότερο στη στάση που έχει διατηρήσει η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Προφανώς στο Βερολίνο θέλουν πάση θυσία να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έγιναν εσπευσμένες και υπερβολικές παραχωρήσεις έναντι της Αθήνας, όπως το ύψος της πρώτης δόσης στο πλαίσιο του νέου δανείου», γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την γερμανική Welt, η Κομισιόν επιθυμεί να καταβληθούν έως και 40 δις προκειμένου να καταστεί, μεταξύ άλλων, δυνατή η γρήγορη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που βρίσκονται υπό κατάρρευση.
Το Spiegel υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει καταρχήν στη νέα βοήθεια, μολονότι η Angela Merkel χαρακτήριζε ανέκαθεν τη συμμετοχή του Ταμείου εκ των ων ουκ άνευ για την παροχή βοήθειας.
Παράλληλα αποκαλύπτει ότι ηγετικά στελέχη της χριστιανικής ένωσης στο Βερολίνο που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό αναφέρουν ότι όσο υψηλότερη θα είναι η πρώτη δόση προς την Ελλάδα, τόσο μεγαλύτερος μπορεί να είναι και ο αριθμός των «όχι» κατά την επικείμενη ψηφοφορία στη γερμανική βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης