Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών για το πρόγραμμα διάσωσης – Ασαφής η εμπλοκή του ΔΝΤ

Wall Street Journal: Συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών για το πρόγραμμα διάσωσης – Ασαφής η εμπλοκή του ΔΝΤ
Το Ταμείο έχει αναφέρει ότι δεν θα συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα διάσωσης μέχρι η Ευρωζώνη να αναλάβει κινήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους
Στη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της όσον αφορά τους όρους του νέου προγράμματος διάσωσης της χώρας αναφέρεται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», στο οποίο επισημαίνεται ότι πλέον θα πρέπει να εγκριθεί και από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ώστε να απελευθερωθούν τα κεφάλαια έως 86 δισ. ευρώ.
Στο άρθρο τονίζεται ότι επετεύχθη συμφωνία επί της αρχής, αν και παραμένουν προς οριστικοποίηση ορισμένες μικρότερης σημασίας λεπτομέρειες, ενώ αναφέρεται και στον ασαφή ρόλο του ΔΝΤ στη συμφωνία.
Αργότερα σήμερα αναμένεται να λάβει χώρα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου να συζητήσουν τη συμφωνία και όπως σημειώνεται, αν αυτή εξελιχθεί καλά, τότε οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ είναι πιθανόν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ώστε να εγκρίνουν τη συμφωνία.
Εν συνεχεία θα απαιτηθεί η έγκρισή της από τα διάφορα εθνικά κοινοβούλια, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Γερμανίας.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, είναι ασαφής η ακριβής εμπλοκή του ΔΝΤ.
Η διαπραγματευτική ομάδα του Ταμείου έχει επίσης υπογράψει τη συμφωνία, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, όμως το ΔΝΤ έχει αναφέρει ότι δεν θα συμμετάσχει σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης μέχρι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης να κάνουν κινήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους και η κυβέρνηση στην Αθήνα να δείξει ότι είναι σοβαρή όσον αφορά την εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων και περικοπών.
Σημειώνεται ότι οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωζώνης έχουν πει ότι θα εξετάσουν το θέμα του ελληνικού χρέους το φθινόπωρο.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης