Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 11/8 θα συμφωνηθεί το MoU στις 13/8 θα εγκριθεί το νέο δάνειο 86 δισ. από την Βουλή και Eurogroup 14/8 - Μετά εκλογές express

Στις 11/8  θα συμφωνηθεί το MoU στις 13/8 θα εγκριθεί το νέο δάνειο 86 δισ. από την Βουλή και Eurogroup 14/8 - Μετά εκλογές express
Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή 14/8 για να αποδεσμευτούν τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα
Στρατηγικό σχέδιο για άμεση συμφωνία και ακολούθως εκλογές express προετοιμάζει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Προκαλεί απορία το πολύ καλό κλίμα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδος με δανειστές.
Η ελληνική κυβέρνηση εκεί που διαφωνούσε σε όλα πριν εβδομάδες, τώρα συμφωνεί σε όλα, το κλίμα είναι άριστο, υπάρχει πρόοδος σχεδόν παντού.
Η στρατηγική αυτή αποτελεί μέρος ενός σχεδιασμού.
Η ελληνική κυβέρνηση θέλει συμφωνία για τα 86 δισεκ. άμεσα ώστε εν συνεχεία να προκηρύξει εκλογές express ίσως και στις 20 Σεπτεμβρίου.
Αν και η ημερομηνία αποτελεί εικασία, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα τα έχει βρει με την ΕΕ και προσπαθεί τώρα να καθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τους αντιφρωνούντες.

Στις 11 Αυγούστου θα συμφωνηθεί το μνημόνιο MoU (memorandum of understanding)...

Το ελληνικό δημόσιο μελετάει προσεκτικά ένα σχέδιο για το τρίτο πακέτο διάσωσης  όπως έχει υποβληθεί από τους δανειστές της την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι μπορεί να υπάρξει άμεσα συμφωνία.
Η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να ολοκληρώσει τη συμφωνία διάσωσης που περιλαμβάνει δάνειο 86 δισεκ. μάλλον την Τρίτη 11 Αυγούστου  ώστε άμεσα να εκταμιεύσει την δόση για να μπορέσει να πληρώσει τα 3,2 δισεκ. στην ΕΚΤ έναντι ελληνικού ομολόγου που λήγει.
Αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρουν ότι έχει υπάρξει πρόοδος.
Να σημειωθεί ότι είχε πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 7 Αυγούστου αναφέροντας ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες.
Και το Σάββατο 8 Αυγούστου υπήρξε περαιτέρω πρόοδος.
«Η συζήτηση σήμερα είχε να κάνει με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την πρώτη εκταμίευση» δήλωσε  κυβερνητικός αξιωματούχος.
«Αύριο Κυριακή, στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα στη συμφωνία διάσωσης»
Η Ελλάδα απέφυγε την έξοδο της από την ευρωζώνης μετά από μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης που κορυφώθηκαν με τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα να συμφωνεί σε επώδυνες μεταρρυθμίσεις ώστε να  αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση.
Από τότε οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή - η οποία θα αποσαφηνίσει τις λεπτομέρειες για τις μεταρρυθμίσεις που απατούνται και τους πόρους που χρειάζονται - έχουν προχωρήσει εντυπωσιακά ομαλά, με τους δανειστές να εξαίρουν την ελληνική προσπάθεια.
Η άποψη των αξιωματούχων της ΕΕ στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής ήταν ότι οι συνομιλίες προχωρούν καλά και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Εάν ένα μνημόνιο κατανόησης memorandum of understandingκαι μια ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους είναι έτοιμα, όπως έχει προγραμματιστεί είναι έτοιμα την Τρίτη 11 Αυγούστου, η ελληνική κυβέρνηση στις 13/8 θα μπορούσε να φέρει την τελική συμφωνία προς ψήφιση στην Βουλή.
Εφόσον το χρονοδιάγραμμα επιβεβαιωθεί θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να εγκρίνει το 3ετές πρόγραμμα νέου δανείου ύψους 86 δισεκ. ευρώ.
Επίσης η Ελλάδα αναμένεται να θεσπίσει νέα δέσμη μεταρρυθμίσεων πριν από τις 20 Αυγούστου, παράλληλα με την διαδικασία επικύρωσης από την Βουλή ώστε να λάβει την πρώτη δόση που είναι απαραίτητη για να πληρωθεί η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης