Τελευταία Νέα
Πολιτική

T. Κορωνάκης: Το πρόγραμμα επιβλήθηκε μέσα από εκβιασμό – Δεν θα γίνει ποτέ ιδιοκτησία μας, δεν θα έχει τη σφραγίδα μας

T. Κορωνάκης: Το πρόγραμμα επιβλήθηκε μέσα από εκβιασμό – Δεν θα γίνει ποτέ ιδιοκτησία μας, δεν θα έχει τη σφραγίδα μας
«Πρώτιστο ζήτημα η αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη για να μπορέσουμε μαζί με τους υπόλοιπους λαούς να βγούμε από την μέγγενη την οποία προσπαθούν να μας επιβάλουν
Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε αρκετά τις τελευταίες μέρες, καθώς οι ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα προκάλεσαν ρήγματα στη συνοχή του.
Ο Τάσος Κορωνάκης θεωρεί, πάντως, ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για τους διαφωνούντες και παρέπεμψε τις όποιες εξελίξεις στα όργανα του κόμματος.
«Είναι αντικειμενικό ότι έχει υπάρξει η διαφοροποίηση πολλών βουλευτών, περάσαμε μια πάρα πολύ σκληρή διαδικασία που δεν ήταν εύκολη για κανένας μας, ούτε για το κόμμα, ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανεξάρτητα τι ψήφισαν» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ και συμπλήρωσε.
«Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα καθοριστούν από τα όργανά του που θα συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα.
Υπάρχει για τη Δευτέρα μία σημαντική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για να αποφασίσει ποιες θα είναι αυτές οι συντεταγμένες διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν για να συζητήσουμε το υπαρκτό τραύμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Κορωνάκης υποστήριξε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε άλλη επιλογή με βάση τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις.
«Χρειάζεται να μπούμε σε μια δύσκολη και ουσιαστική συζήτηση που να απαντάει στα ερωτήματα του τι κάνει η Αριστερά σήμερα μέσα σε αυτή την Ευρωζώνη, με αυτές τις πολιτικές ηγεσίες που κυριαρχούν, με αυτό το συντριπτικό συσχετισμό που έδωσε μια τιμωρητική απάντηση στον ελληνικό λαό, πως η Αριστερά δρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να υλοποιήσει ένα φιλολαϊκό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια που θα βγάζει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Είχαμε έναν πρωτοφανή εκβιασμό που εκδηλώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Και οφείλαμε να το παλέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
Και σήμερα δεν βρισκόμασταν εκεί που βρισκόμασταν πριν ένα εξάμηνο, γιατί έχει υπάρξει ένα ουσιαστικό ρήγμα στο εσωτερικό της Ευρώπης και τοποθετούνται οι λαοί και οι πολιτικές δυνάμεις με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι χθες. Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα έδειξε πολύ έντονες διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό πολλών πολιτικών δυνάμεων.
Για εμάς είναι πρώτιστο ζήτημα η αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη για να μπορέσουμε μαζί με τους υπόλοιπους λαούς να βγούμε από την μέγγενη την οποία προσπαθούν να μας επιβάλουν».
Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορηματικός ότι «η κυβέρνηση κατέληξε σε αυτή τη συμφωνία υπό το καθεστώς ενός σκληρού εκβιασμού, υπό το καθεστώς ενός οικονομικού πολέμου, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν» και εξήγησε ποιες είναι οι προσδοκίες της.
«Αυτή την στιγμή συντελούνται αλλαγές στην Ευρώπη εξαιτίας αυτού του σκληρού εκβιασμού στην ελληνική κυβέρνηση.
Πτέρυγες σοσιαλιστικών κομμάτων αλλάζουν οπτική, οι Πράσινοι αλλάζουν κατεύθυνση.
Συγκροτείται ένα μέτωπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σήμερα αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια μεγάλη υποχώρηση, γιατί όπως έλεγε και ο Σουν Τζου «αν έχεις μια στρατηγική το να κάνεις τακτικούς ελιγμούς είναι ο σίγουρος δρόμος προς τη νίκη».
Το πρόβλημα είναι να κάνεις ελιγμούς χωρίς στρατηγική γιατί όπως πάλι ο ίδιος έλεγε αυτό είναι «ο θόρυβος πριν την ήττα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης