Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους Financial Times εξαγόρασε ο Nikkei – Στα 1,2 δισ. ευρώ το αντίτιμο του deal

Τους Financial Times εξαγόρασε ο Nikkei – Στα 1,2 δισ. ευρώ το αντίτιμο του deal
Το deal δεν περιλαμβάνει την μεταβίβαση το 50% του βρετανικού περιοδικού «Economist»
Την εξαγορά των Financial Times από τον εκδοτικό οίκο Pearson ανακοίνωσε ο ιαπωνικός όμιλος Nikkei, με το συνολικό ποσό της συμφωνίας να υπερβαίνει τα 1,2 δισ. ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε, το deal δεν περιλαμβάνει την μεταβίβαση το 50% του βρετανικού περιοδικού «Economist», το οποίο παραμένει στα χέρια της Financial Times Group.
Σημειώνεται ότι ο Nikkei συνιστά έναν εκ των μεγαλύτερων όμιλος οικονομικής ενημέρωσης στην Ασία.
Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ (1,31 δισ. δολάρια ή 844 εκ. στερλίνες).
Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg έγραφε ότι ο όμιλος Pearson προτίθεται να πουλήσει τη μεγάλη αμερικανική εφημερίδα των Financial Times έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως επισημαίνει το Reuters, ο όμιλος Pearson έχει γίνει ο «παγκόσμιος ηγέτης στις εκπαιδευτικές εκδόσεις» και πλέον πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικεντρωθεί πλήρως στην στρατηγική της εκπαίδευσης και όχι τόσο στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με μελέτες που επικαλείται το Reuters, πιθανοί αγοραστές είναι το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, ο γερμανικός όμιλος Axel Springer αλλά και η εταιρεία Thomson Reuters.
Πάντως, εκπρόσωπος του Thomson Reuters, αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Pearson μετρά 171 χρόνια στην αγορά και μεγάλο μερίδιό της κατέχει η εκδοτική Penguin Random House.
Η πώληση της παγκόσμιας επιχείρησης των FT βρίσκεται για αρκετό καιρό στην ατζέντα του ομίλου Pearson προκειμένου να επικεντρωθεί στον εκπαιδευτικό χώρο, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει ακόμη στην πώλησή της, εξαιτίας της μεγάλης αναγνωσιμότητας και επιτυχίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης