Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αποχώρηση Σαμαρά είναι το καλό νέο για την ΝΔ αλλά…η αποχώρηση Σαμαρά είναι και κακό νέο για τους άλλους

Η αποχώρηση Σαμαρά είναι το καλό νέο για την ΝΔ αλλά…η αποχώρηση Σαμαρά είναι και κακό νέο για τους άλλους
Η ΝΔ έχει περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει αν κάνει το στρατηγικό λάθος στην επιλογή προσώπου.
Η αποχώρηση Σαμαρά από την ΝΔ καθυστέρησε τουλάχιστον 5 μήνες.
Ο Σαμαράς μετά το φθινόπωρο του 2014 ανήκε στην πολιτική ομάδα των φθαρμένων πολιτικών που δεν εμπνέουν και δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των εθνικών αλλαγών.
Η δουλοπρέπεια που επέδειξε και η στάση του στην Χρυσή Αυγή αποτέλεσαν στίγματα, αμαυρώνοντας την αρχική προσπάθεια να σταθεροποιήσει την οικονομία.
Ο Σαμαράς μετρήθηκε και κρίθηκε λειψός είχαμε αναφέρει τονίζοντας ότι όσο παραμένει στην ΝΔ αρχηγός η ΝΔ θα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Η βαριά ήττα στις 25 Ιουνίου και η δεύτερη βαριά ήττα στις 5 Ιουλίου (αν και η ήττα ήταν συλλογική) στο δημοψήφισμα οδήγησαν στην ιστορική απόφαση να υποβάλλει την παραίτηση του.
Η εξέλιξη αυτή είναι ενθαρρυντική και θετική για την ΝΔ, που θα δρομολογήσει εξελίξεις για αλλαγή ηγεσίας.
Ο Σαμαράς δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της αναγέννησης της ΝΔ άρα νομοτελειακά έπρεπε να παραιτηθεί και άργησε να παραιτηθεί.
Η αποχώρηση Σαμαρά είναι καλό νέο για την ΝΔ αλλά κακό νέους για τους άλλους.
Όμως για να είναι κακό νέο για τους άλλους απαιτείται ο νέος αρχηγός να εμπνέει, να έχει ηγετικό προφίλ και ηγετική φυσιογνωμία.
Αν υποψήφιοι αρχηγοί είναι Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Δένδιας δεν θα είναι οι επιλογές που θα καταφέρουν να σηκώσουν την ΝΔ από το αναπηρικό καροτσάκι.
Οι μνηστήρες αυτοί, δεν έχουν την πολιτική βαρύτητα να αναστήσουν την ΝΔ και να προσελκύσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που αποχώρησαν από την ΝΔ.
Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η ΝΔ θα επιλέξει πολιτικές μετριότητες για αρχηγό και θα παραμείνει καθηλωμένη στο αναπηρικό καροτσάκι.
Το αστικό κόμμα που υπέγραψε μνημόνιο και εφάρμοσε μνημόνιο, είναι καταδικασμένο σε επικίνδυνη φθορά τόσο από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά ειδικά από την Χρυσή Αυγή.
Η ΝΔ έχει περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει αν κάνει το στρατηγικό λάθος στην επιλογή προσώπου.
Η ΝΔ δεν θα έχει πολιτικό μέλλον αν επιλέξει τις μετριότητες.
Η αποχώρηση Σαμαρά θα είναι κακό νέο για τους άλλους για δύο λόγους
1)Όσο ήταν ο Σαμαράς η ΝΔ ήταν καθηλωμένη άρα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγχε πλήρως το πολιτικό παιχνίδι.
2)Αν επιλέξει για νέο πρόεδρο ένα πολιτικό με ηγετική φυσιογνωμία...σταδιακά θα μπορέσει να αναστήσει την σχεδόν νεκρή ΝΔ.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:17, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015)

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης