Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα το ευρώ, η Ευρώπη όμως ναι…

Προειδοποιήσεις Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα το ευρώ, η Ευρώπη όμως ναι…
Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη
Για τους κινδύνους που διατρέχει η Ευρώπη από την κρίση στην Ελλάδα προειδοποίησε ο Angel Gurria, επικεφαλής του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, τονίζοντας ότι παίζεται το μέλλον της περιοχής.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, «το ευρώ δεν κινδυνεύει, αλλά η Ευρώπη (…) Μας πήρε τόσα χρόνια για να τη φτιάξουμε».
Το ελληνικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον Angel Gurria, συνέβη διότι μια ημέρα πριν από λίγα χρόνια είχαμε ένα στρογγυλοποιημένο πρόβλημα: είπαν ότι είχαν έλλειμμα 5% και ήταν 15% και από τότε αντιπαλεύουμε με αυτό το πρόβλημα».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ προειδοποίησε ότι είναι προς το συμφέρον όλων «να μείνει η Ευρώπη ενωμένη», αν και αναγνώρισε ότι υπήρχαν πολιτικά, νομικά και οικονομικά εμπόδια στους οργανισμούς που επιβλέπουν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
«Η λύση θα έρθει από την κατανόηση αυτών των εμποδίων και παράλληλα –και νομίζω ότι αυτό πρόκειται να συμβεί– από το να μετακινηθούμε από το βραχυπρόθεσμο συμφέρον στην κατανόηση ότι είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρηθεί η Ευρώπη ενωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παρά το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, ο Angel Gurria σημειώνει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία και υπογραμμίζει:
«Η εντύπωσή μου είναι ότι λόγω της βούλησης και των δύο πλευρών να συνομιλήσουν, δεν είμαστε τόσο μακριά (σ.σ. από μια συμφωνία», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «όλες οι συζητήσεις φαίνεται να έχουν μεταφερθεί για την εντεκάτη ώρα, όμως νομίζω ότι θα έχουμε συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης