Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΣΕ: Καταστροφική για τις ελληνικές εξαγωγές η χρεοκοπία - Χειρότερη από τα μέτρα των δανειστών

ΠΣΕ: Καταστροφική για τις ελληνικές εξαγωγές η χρεοκοπία - Χειρότερη από τα μέτρα των δανειστών
Πρέπει όλες οι υγιείς πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη να εργαστούν προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης
«Το διακύβευμα μίας πιθανής χρεοκοπίας είναι απροσμέτρητα πιο κρίσιμο ως καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και κοινωνία» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) τονίζοντας την ανάγκη για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Χριστίνα Σακελλαρίδη «μπορεί το τίμημα της συμφωνίας να είναι υψηλό για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όμως μια χρεοκοπία είναι καταστροφική».
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΣΕ, «οι Έλληνες εξαγωγείς που όλα τα χρόνια της κρίσης βρίσκονται σε μία παγίδα ρευστότητας, βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένοι μεταξύ των συμπληγάδων της αβεβαιότητας από τη μία πλευρά και της προοπτικής νέων φορολογικών επιβαρύνσεων από την άλλη.
Τόσο η αβεβαιότητα όσο και η υπερφορολόγηση έχουν υψηλό κόστος για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της χώρας. Αλλά, τη δεδομένη στιγμή, θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική του μη χείρον βέλτιστων».
Η Χ. Σακελλαρίδη αναφέρει ότι «πρέπει όλες οι υγιείς πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη να εργαστούν προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης, καθώς και για την ανάδειξη των κατάλληλων αναπτυξιακών εργαλείων για την επανεκκίνηση της ελληνικής παραγωγικής μηχανής»
«Σημεία-κλειδιά της συμφωνίας θα πρέπει να θεωρούνται ο τρόπος αξιοποίησης των μικρότερων πλεονασμάτων, η διάθεση του "πακέτου Juncker" των 35 δισ., αλλά και η πρόσβαση της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Και κατέληξε λέγοντας ότι, «αν η συμφωνία άρει το πέπλο της αβεβαιότητας και, ταυτόχρονα, εξασφαλίζει την αξιοποίηση των συγκεκριμένων εργαλείων για την οικονομική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη σταθεροποίηση του επιχειρηματικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, ο αναμφισβήτητος υφεσιακός χαρακτήρας των μέτρων θα περιοριστεί.
Και θα δοθεί μία -τελευταία ίσως- ευκαιρία στην Ελλάδα να μετασχηματίσει το παραγωγικό της μοντέλο, με πυρήνα την εξωστρέφεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης