Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Η μείωση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Η μείωση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Η συμφωνία για την Ελλάδα δεν θα χρειαστεί την επίσημη έγκριση των ηγετών της Ευρώπης
Η μείωση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου, του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ωστόσο σχολίασε ότι «η παράταση του τρέχοντος προγράμματος είναι πιθανό ενδεχόμενο, όμως, μόνο σε περίπτωση συμφωνίασ».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα χρειαστεί η επίσημη έγκριση των ηγετών της Ευρώπης για την συμφωνία Ελλάδας – εταίρων, υποδηλώνοντας ότι αρκεί η έγκριση από το Eurogroup.
Ως προς το Eurogroup, τόνισε, στη συνέχεια, πως η διαπραγματευτική ομάδα της Γερμανίας βρίσκεται καθοδόν προς τις Βρυξέλλες, όπου και θα λάβει χώρα η νέα, έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας και η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
«Η Γερμανία έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου, του W. Schaeuble, προσθέτοντας ότι η πρόταση των πιστωτών είναι «πολύ γενναιόδωρη».
Σε δηλώσεις προέβη και εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας, σχολιάζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται και ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί η συμφωνία στο Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης