Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η έλλειψη συμφωνίας για την Ελλάδα πιέζει πτωτικά τις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο Eurogroup και Σύνοδος Ε.Ε.

Η έλλειψη συμφωνίας για την Ελλάδα πιέζει πτωτικά τις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο Eurogroup και Σύνοδος Ε.Ε.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντάται εκ νέου με τους επικεφαλής των θεσμών σε μια προσπάθεια να λυθεί ο γόρδιος δεσμός και να επιτευχθεί μια συμφωνία έστω και την ύστατη στιγμή
Σε πτωτικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά τις άκαρπες μέχρι στιγμής προσπάθειες για μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται εκ νέου σήμερα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, αλλά και στις συνεδριάσεις καταρχάς του Eurogroup και εν συνεχεία της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Οι ελπίδες για μια συμφωνία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας… ξεθώριασαν, μετά το αδιέξοδο που προκλήθηκε στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, όταν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας αντιπρότειναν σκληρότερα μέτρα από αυτά που προέβλεπε η ελληνική πρόταση.
Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο άρχισαν εκ νέου σήμερα, ενώ και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντάται εκ νέου με τους επικεφαλής των θεσμών σε μια προσπάθεια να λυθεί ο γόρδιος δεσμός και να επιτευχθεί μια συμφωνία έστω και την ύστατη στιγμή.
Στα της σημερινής συνεδρίασης, περί τις 10:40 π.μ., ο δείκτης DAx στη Φρανκφούρτη καταγράφει οριακά κέρδη, στις 11.476,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,17%, στις 6.832,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,21%, στις 5.034,70 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη καταγράφει οριακές απώλειες, διαπραγματευόμενος στις 11.317,50 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,45%, στις 23.545 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,30%, στις 396,12 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης