Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (Ισπανία): Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη – Ζητά υπευθυνότητα για την επίτευξη συμφωνίας

Rajoy (Ισπανία): Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη – Ζητά υπευθυνότητα για την επίτευξη συμφωνίας
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται, στόχο έχουν να αρχίσει να αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός
Η Ισπανία στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, όμως, ζήτησε παράλληλα «υπευθυνότητα» προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους πιστωτές.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «επιθυμία όλων και φυσικά και της ισπανικής κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε, όπως πάντοτε ήμασταν με την Ελλάδα στην Ε.Ε., αλληλέγγυοι, όμως ζητούμε παράλληλα υπευθυνότητα».
Παράλληλα, τόνισε ότι «λαμβάνονται αποφάσεις που στόχο έχουν η Ελλάδα να αρχίσει να αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, κάτι που σε τελική ανάλυση θα της δώσει την ανεξαρτησία της και θα τη βοηθήσει να συνεργαστεί καλύτερα στο ευρωπαϊκό project».
Σημειώνεται ότι ο ισπανός πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, τον γάλλο πρόεδρο Francois Hollande, όπως και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, για την κατάσταση σχετικά με την Ελλάδα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης