Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Ο προφυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός Jose Socrates αρνείται το «βραχιολάκι»

Πορτογαλία: Ο προφυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός Jose Socrates αρνείται το «βραχιολάκι»
Ο Πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και με επιστολή του εξαπολύει επίθεση στο δικαστικό σύστημα της χώρας
Αρνείται τον κατ΄ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Jose Socrates που έχει προφυλακιστεί από τον Νοέμμβιο του 2014 στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά, χωρίς όμως επίσημα να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Ο Πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και με επιστολή του εξαπολύει επίθεση στο δικαστικό σύστημα της χώρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι σε βάρος του έχει γίνει «τεράστια, σκληρή αδικία».
Τώρα που οι εισαγγελείς θέλουν τη συγκατάθεσή του προκειμένου να αφήσει τη φυλακή για τον προτεινόμενο κατ΄ οίκον περιορισμό ο ίδιος απαντά μέσω της επιστολής του ότι ««δεν πρόκειται ποτέ να τη δώσω οικειοθελώς».
«Αυτές οι μισο-αποφυλακίσεις δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο να καλύψουν το αρχικό λάθος και την επακόλουθη αποτυχία.
Μετά από έξι μήνες στη φυλακή, δεν υπάρχουν γεγονότα, καμία απόδειξη, καμία κατηγορία», αναφέρει ακόμα και υποστηρίζει ότι ο κατ' οίκον περιορισμός μπορεί να είναι μια προσπάθεια των εισαγγελέων να του αποσπάσουν μια ομολογία.
Ο δικηγόρος του έχει προσφύγει κατ' επανάληψη στα δικαστήρια ζητώντας την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού, όμως το αίτημά του έχει απορριφθεί.
Η φυλάκιση του Socrates, που υπήρξε πρωθυπουργός μεταξύ του 2005 και του 2011, ήταν η πρώτη φυλάκιση πρώην πρωθυπουργού στην Πορτογαλία, σε καιρό δημοκρατίας.
Παραιτήθηκε το 2011 καθώς μια αυξανόμενη κρίση χρέους τον οδήγησε στο να ζητήσει πακέτο διάσωσης επιβάλλοντας επώδυνα μέτρα λιτότητας στη χώρα.
Κατά την πρωθυπουργία του αντιμετώπισε διάφορες έρευνες συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας ότι καταχράστηκε τη θέση του ως υπουργός Περιβάλλοντος το 2002 προκειμένου να επιτρέψει την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου.
Τότε αρνήθηκε ότι έκανε οποιαδήποτε κατάχρηση εξουσίας και δεν αντιμετώπισε επίσημες κατηγορίες.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης