Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία»
Σε συνέντευξή του ανέφερε ότι το καλύτερο το οποίο μπορεί να περιμένει σήμερα η χώρα είναι ένα τρίτο πρόγραμμα και το χειρότερο η χρεοκοπία
«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν το βράδυ της Τετάρτης και περιέγραψε με μελανά χρώματα τη φάση των διαπραγματεύσεων και την οικονομία.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ανέφερε ότι «το καλύτερο το οποίο μπορεί να περιμένει σήμερα η χώρα είναι ένα τρίτο πρόγραμμα το οποίο θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να το διαπραγματευτεί κάποια στιγμή το φθινόπωρο και το χειρότερο η χρεοκοπία».
Εξάλλου, εκτίμησε ότι «όσο χειροτερεύει η κατάσταση στην πραγματική οικονομία τόσο παραπάνω μέτρα θα ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση» και ότι «σήμερα αυτό το οποίο θα κληθούμε να διαλέξουμε είναι αν με κάποιο τρόπο στηρίζουμε μια χειρότερη συμφωνία και όχι μια καλύτερη συμφωνία διότι η εναλλακτική είναι τόσο τραγική».
Επίσης άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, καταλογίζοντάς του καθυστέρηση και κάνοντας λόγο για «διπλό παιχνίδι που παιζόταν εδώ και κάποιους μήνες που ήταν επί της ουσίας ένα παιχνίδι εντυπώσεων και όχι μια διαπραγμάτευση ουσίας».
Ακόμα, αναφέρθηκε στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει στο κόμμα του γιατί πήγε περίπατο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και γιατί δεν μπόρεσε να φέρει μια καλύτερη συμφωνία».
Όσον αφορά στα της ΝΔ είπε ότι θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα συζητήσει τις επιλογές του κόμματος.
Από την εμπειρία του, δε, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για θέματα όπως η ΕΡΤ αλλά και τον ΦΠΑ. «Υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων στο Δημόσιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσει ο επαγγελματίας του τουρισμού αυξημένο ΦΠΑ για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με 3.000 εργαζόμενους και να προσλάβει τους πελάτες του ο κ. Κατρούγκαλος», σχολίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμα και σήμερα αποκλίσεις από το ενιαίο μισθολόγιο που εμείς δεν προφτάσαμε να τις δρομολογήσουμε και τώρα έχουν εξαφανιστεί και μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία μπορούν να εξοικονομηθούν».
Τέλος, σχολιάζοντας σενάρια πρόωρων εκλογών τόνισε ότι «οποιοδήποτε σενάριο εκλογών και δημοψηφίσματος είναι κακό σενάριο για τη χώρα, σημαίνει ότι δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μια συμφωνία αποδεκτή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης