Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα – Εάν δεν τα καταφέρει ο Juncker θα «αναλάβουν» οι Merkel και Hollande

Financial Times: Θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα – Εάν δεν τα καταφέρει ο Juncker θα «αναλάβουν» οι Merkel και Hollande
Αρκετοί αξιωματούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους για μια συμφωνία
Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να κατέφυγε χτες στο γνώριμο τέχνασμα της ανυπακοής, κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Z. C. Juncker, αλλά οι αξιωματούχοι της ΕΕ είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του EuroWorking Group.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Τσίπρας προσπάθησε να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στους πιστωτές.
Πριν αναχωρήσει για τη συνάντηση με τον Juncker, ζήτησε με μήνυμα του από τους Ευρωπαίους «να κάνουν αυτό που πρέπει».
Μάλιστα, ζήτησε από τους εταίρους «να προχωρήσουν στον ρεαλισμό».
Ο Τσίπρας πήγε στη συνάντηση με στόχο να συζητηθεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνηση.
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, αρκετοί αξιωματούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους για μια συμφωνία.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο Τσίπρας είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις για να εξασφαλίσει την τελευταία δόση του προγράμματος στήριξης, ήτοι τα 7,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να δώσει ανάσα στην οιοκονομία.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι δυο πλευρές θα συγκλίνουν ακόμη περισσότερο, αφήνοντας στα τεχνικά κλιμάκια να ξεκινήσουν τις εργασίες για μια πιο λεπτομερή συμφωνία.
Αν ο Τσίπρας και ο Juncker δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος F. Hollande σχεδιάζουν τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό για σήμερα Πέμπτη.
«Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά σχέδια», σχολίασε ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας πως ο χρόνος που απομένει ώστε να ολοκληρωθεί μια συμφωνία, προτού λήξει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας στο τέλος του μήνα, είναι ελάχιστος.
«Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι υπάρχει μια διακυβέρνηση των μυαλών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης