Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σ. Ανδρεάδης (As Company): Η αγορά έχει νεκρώσει εντελώς, απαιτείται συμφωνία για να λειτουργήσει ξανά η οικονομία

Σ. Ανδρεάδης (As Company): Η αγορά έχει νεκρώσει εντελώς, απαιτείται συμφωνία για να λειτουργήσει ξανά η οικονομία
Την ακινησία της αγοράς όσο δεν υπάρχει συμφωνία επισημαίνει με δηλώσεις του στο bankingnews.gr o επικεφαλής της AS Company Στρ. Ανδρεάδης
«Η αγορά έχει νεκρώσει εντελώς το τελευταίο τρίμηνο (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος) και απαιτείται να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ώστε να απεγκλωβιστεί όλο το σύστημα και η οικονομία από το τέλμα».
Το πλήρες μαράζωμα της αγοράς το τελευταίο τρίμηνο επισημαίνει με δηλώσεις του στο bankingnews.gr ο κ. Στράτος Ανδρεάδης, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας AS Company, παρ’ ότι βεβαίως η συγκεκριμένη επιχείρηση παρουσίασε για άλλη μια φορά εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο κ. Ανδρεάδης τονίζει ότι «μετά το καλό 2014 όπου τα πράγματα είχαν μπει σε μια τροχιά, καλό ήταν και το πρώτο δίμηνο του 2015, όμως από το Μάρτιο και εντεύθεν, υπάρχει κατακόρυφη καταναλωτική συρρίκνωση».
Ο επικεφαλής της As Company επισημαίνει ότι παρά το γενικό μούδιασμα της ευρύτερης οικονομίας και της μείωσης της αγοραστικής διάθεσης, η αγορά παιχνιδιών άντεξε στην κρίση, καθώς ήταν γενικά – από πριν μια… φθηνή, μια προσιτή αγορά. Αντιθέτως με το ρούχο, που ήταν μια αγορά αρκετά πιο ακριβή, η αγορά παιχνιδιών ήταν και είναι μια αρκετά προσιτή αγορά και αυτός είναι ο λόγος που δείχνει ανθεκτικότητα.
Σε ότι αφορά την εταιρεία που διευθύνει, την As Company ο κ. Ανδρεάδης τονίζει ότι «συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά  παρ’ ότι το 70% των αγορών μας είναι από Ασία και δεν μας βοηθάει η ισοτιμία (πτώση) του δολαρίου τελευταία.
Η εταιρεία αναζητά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ώστε να κάνει άνοιγμα στο παιδικό ρούχο και στο παιδικό παπούτσι, λειτουργώντας συνεπικουρικά στην κύρια δραστηριότητα που είναι το παιδικό παιχνίδι.
Αυτές τις ημέρες, η εταιρεία συμμετέχει σε έκθεση στο Λονδίνο έχοντας πέντε στελέχη στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ δε σταματά να «ψάχνει» τις αγορές στον τομέα που δραστηριοποιείται. Σε ότι αφορά πιθανές μετοχικές συνεργασίες ή πιθανή πώληση πακέτου μετοχών της As Company, ο κ. Ανδρεάδης τονίζει ότι «η μετοχή είναι σε πολύ χαμηλά – για την αξία της επίπεδα – οπότε τώρα δεν είναι καιρός για τέτοιου είδους κινήσεις».

Εξαιρετικά αποτελέσματα για ένα ακόμη τρίμηνο

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 και έκτοτε έως το 2014 έχει γράψει μόνο κερδοφόρες χρήσεις και καμία ζημιογόνα. Επίτευγμα αν μη τι άλλο αξιοσημείωτο, ειδικά για το χώρο του εμπορίου, που έχει πληγεί τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. H AS Company εισήχθη στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 13 Οκτωβρίου του 2000, δηλαδή είναι από τις εταιρείες που μπήκαν τη… χρυσή εποχή στο Χ.Α., όμως κράτησαν καλή πορεία και ισχυροποίησαν τη θέση τους.
Η συνέπειά της αυτή επιβεβαιώθηκε και στα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2015.
Η AS Company εμφανίζει σύνολο ενεργητικού 29,1 εκατ. ευρώ, (ιδιοχρησιμοποιούμενα ενσώματα πάγια 6,73 εκατ. ευρώ, άυλα περιουσιακά στοιχεία… 5 χιλ. ευρώ, λοιπά μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 25 χιλ. ευρώ, αποθέματα 4,16 εκατ. ευρώ.
Επίσης σε 11,16 εκατ. ανήλθαν οι απαιτήσεις από πελάτες (από 8,44 εκατ.) και τα λοιπά κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία σε 7 εκατ.(ταμείο 3,33 εκατ.)
Στα 7,53 εκατ. ευρώ το σύνολο των υποχρεώσεών της από 6,13 εκατ. στις 31.12.2014.
Δανεισμός μακροπρόθεσμος 2,4 εκατ. ευρώ – προβλέψεις και λοιπές μακροπρόθεσμες 0,68 εκατ. ευρώ.
Βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις… μηδενικές και λοιπές βραχυπρόθεσμες 4,48 εκατ. ευρώ. Σύνολον ιδίων κεφαλαίων 21,55 εκατ. ευρώ από 20,73 εκατ. ευρώ στις 31.12.2014. Αποτιμάται σε 9,6 εκατ. ευρώ στη τιμή των 0,3650 ευρώ.
Με πωλήσεις 5,76 εκατ. ευρώ από 5,23 εκατ. ευρώ και με ebitda στα 1,25 εκατ. ευρώ από τα 0,73 εκατ. πέρυσι. Τα κέρδη έφτασαν στα 0,82 εκατ. ευρώ έναντι 0,46 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες εμφανίζονται αρνητικές κατά 0,99 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014 είχαν βρεθεί στα -0,44 εκατ. ευρώ. Με τον δείκτη P/BV στο 0,47 και με τον δείκτη δανειακής μόχλευσης κυριολεκτικά ανύπαρκτο.
Το μικτό κέρδος ανήλθε σε 3,2 εκατ. ευρώ. Για τις αμοιβές και τις συναλλαγές των μελών του δ.σ. και των δ/ντικών της στελεχών στο 3μηνο κατέβαλε το ποσό των 0,2 εκατ. ευρώ. Απασχολεί προσωπικό 72 ατόμων έναντι 66 πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης