Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έλληνας αξιωματούχος στους Financial Times: «Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν άσχημα»

Έλληνας αξιωματούχος στους Financial Times: «Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν άσχημα»
Η Γερμανία παίζει σκληρά, αναφέρει ένας Έλληνας αξιωματούχος στους Financial Times
"Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν πολύ άσχημα", παραδέχεται ένας Έλληνας αξιωματούχος στους Financial Times, ο οποίος επιρρίπτει σημαντικές ευθύνες στη σκληρή στάση της Γερμανίας.
Το ζήτημα της αθέτησης της πληρωμής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 5 Ιουνίου από την Ελλάδα δεσπόζει στη θεματολογία των Financial Times και σήμερα, με τη βρετανική εφημερίδα να κάνει μια ανασκόπηση των απόψεων και των δηλώσεων που ακούστηκαν στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times, οι άνθρωποι που έχουν μιλήσει με τον κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι είναι σε κατηφή διάθεση καθώς πλέον αναγνωρίζεται ο σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ένας αξιωματούχος που βρίσκεται σε επαφή με τον πρωθυπουργό, δήλωσε: "Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν άσχημα.
Η Γερμανία παίζει σκληρά.
Ακόμα και η Merkel δεν είναι πλέον τόσο ανοικτή σε βοηθήσει όπως και πριν".
Η Αθήνα ανησυχεί ιδιαιτέρως για τη στάση του ΔΝΤ και ο κ. Τσίπρας έχει προσπαθήσει να πείσει τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ώστε να καμφθούν οι απαιτήσεις του.
Η παρατεταμένη κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε περικοπές των δαπανών στον δημόσιο τομέα, με τα κεφάλαια να εκτρέπονται από τα νοσοκομεία, τις επιδοτήσεις της ΕΕ και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, ώστε να καλυφθούν οι μηνιαίες πληρωμές προς το ΔΝΤ, καταλήγει το δημοσίευμα των Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης