Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ΝΔ καθηλωμένη σε αναπηρικό πολιτικό καροτσάκι με 20% - Γιατί ΝΔ και Σαμαράς δεν τραβάνε;

Η ΝΔ καθηλωμένη σε αναπηρικό πολιτικό καροτσάκι με 20% - Γιατί  ΝΔ και Σαμαράς δεν τραβάνε;
Η ΝΔ ως εκφραστής της κεντροδεξιάς αισθανόταν πάντα ενοχή για την δεξιά το πιο καθαρό ιδεολογικό ρεύμα στην Ελλάδα, το ίδιο καθαρό με το ΚΚΕ από άλλη οπτική γωνία.
Οι μικροκύκλοι της πολιτικής ζωής επαναλαμβάνονται.
Με την πτώση της δικτατορίας το 1974 ένας δεξιός ηγέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στέλνει στην φυλακή όλους όσους ενεπλάκησαν στην 7ετή δικτατορία.
Η δικτατορία - ή επανάσταση για ορισμένους - από τον συνεχή διασυρμό της χώρας με το παλάτι, τις συνεχείς κυβερνήσεις και τον κίνδυνο κομουνιστικοποίησης κρίθηκε από την ιστορία….
Όμως ένας δεξιός πολιτικός ήταν αυτός που αποφάσισε τα ισόβια όχι η δικαιοσύνη στους συνταγματάρχες της δικτατορίας της 21ης Απριλίου του 1967.
Ο Καραμανλής κινήθηκε ολίγον τυχοδιωκτικά, ισόβια στην δικτατορία και νομιμοποίηση του ΚΚΕ που ομολογουμένως είχε καθυστερήσει.
Την περίοδο εκείνη η δικτατορία εξέφραζε μια μεγάλη μερίδα δεξιών όσων έδωσαν αγώνες για την Ελλάδα και έδωσαν μάχες κατά του κινδύνου κομουνιστικοποίησης της Ελλάδος.
Βέβαια για ένα κομουνιστή ο δεξιός ήταν προδότης αλλά και για ένα δεξιό ο κομουνιστής ήταν προδότης.
Το 1981 το ρεύμα που έφερε τον εθνάρχη Καραμανλή στην εξουσία από το Παρίσι είχε καταρρεύσει ένας λαοπλάνος δήθεν σοσιαλιστής και αμερικανοτραφής πολιτικός κατέλαβε την εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου και έμεινε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια μέχρι ότου υιοί και άλλοι φιλόδοξοι ηγετίσκοι το οδήγησαν στο 4%.
Φθάσαμε στο 2013 -2014 με 2015 η ΝΔ ένα κεντροδεξιό κόμμα συνεργαζόμενο με το ΠΑΣΟΚ διαδραματίζει πάλι ένα ρόλο σημειολογικό αποτελεί τον δήμιο ενός εθνικιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής που ο πυρήνας των οπαδών της είναι η δεξιά.
Τα δεδομένα, οι ρόλοι είναι προφανώς διαφορετικά και δεν επιχειρούμε καμία εξίσωση της δικτατορίας με την Χρυσή Αυγή για να μην παρερμηνευτούμε.
Η ΝΔ ως εκφραστής της κεντροδεξιάς αισθανόταν πάντα ενοχή για την δεξιά το πιο καθαρό ιδεολογικό ρεύμα στην Ελλάδα, το ίδιο καθαρό με το ΚΚΕ από άλλη οπτική γωνία.
Ενώ το ΚΚΕ ποτέ δεν αναγνώρισε τα εγκλήματα που διέπραξε στον εμφύλιο και ποτέ δεν μετάνιωσε για τις χιλιάδες σφαγές ελλήνων, η δεξιά αισθανόταν ενοχή εμπρός την αριστερά.
Η ΝΔ του Καραμανλή δεν μετεξελίχθηκε σε κεντροδεξιά μόνο και μόνο για να πάρει ψήφους αλλά γιατί ενδόμυχα η έννοια δεξιός έπρεπε να αλλοιωθεί από τις ηγεσίες της ΝΔ γιατί παρέπεμπε σε ένα θολό παρελθόν - κατά άλλους πεντακάθαρο παρελθόν -.
Η ΝΔ μετά την διακυβέρνηση του ανιψιού Κώστα Καραμανλή προσπάθησε πολύ να παραμείνει στην εξουσία επί Σαμαρά αλλά όχι στηριζόμενη στην Δεξιά αλλά σε ένα ρεύμα που είχε αλλάξει ταυτότητα, οι κεντροδεξιοί είχαν μετονομαστεί σε ευρωπαϊστές ή μνημονιακοί.
Η ΝΔ σε διάστημα 40 ετών προσπάθησε περίτρανα να σβήσει το παρελθόν της, να αλλάξει την ιδεολογία της, να ξεφύγει από την ιστορία της.
Όσοι αναφέρονται στο γιατί έχει ηττηθεί η ΝΔ και ο Σαμαράς μένουν κυρίως στους λάθος χειρισμούς των μνημονίων, στην δουλοπρεπή στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, στις γκάφες, στα μέτρα λιτότητας, στην αποτυχία διακυβέρνησης έναντι της Τρόικας.   
Αποφεύγουν να δουν όμως το ιδεολογικό υπόβαθρο της ήττας Σαμαρά.
Ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ήρθε για να μείνει στην εξουσία και όσοι ονειρεύονται ότι θα φύγει κακήν κακώς μάλλον θα περιμένουν χρόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει για χρόνια στην εξουσία όχι γιατί η ΝΔ του Σαμαρά είναι μνημονιακό κόμμα και απέτυχε.
Και σε άλλες χώρες υπάρχουν μνημονικά κόμματα και παραμένουν στην εξουσία.
Η ΝΔ βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα πολιτικό αναπηρικό καροτσάκι κυρίως γιατί θέλει να φύγει από την δεξιά, πολέμησε την δεξιά που εκφράστηκε μέσω της Χρυσής Αυγής.
Η ΝΔ δεν έχει ηττηθεί μόνο με τους σύγχρονους πολιτικούς όρους του 2015 – μνημόνιο, τρόικα, δάνεια, λιτότητα - αλλά έχει ηττηθεί και ιδεολογικά και ιστορικά.
Η ΝΔ δεν μπορεί και δεν θα ορθοποδήσει και το πρόβλημα δεν είναι το βαρίδι που ονομάζεται Σαμαράς, ο Σαμαράς δεν τραβάει και το έχουν όλοι καταλάβει, η ΝΔ δεν θα ορθοποδήσει γιατί έδιωξε τον πυρήνα της ιδεολογίας και τον πυρήνα των οπαδών της, την Δεξιά.
Η έννοια δεξιός είχε ενοχοποιηθεί τόσο πολύ λόγω της αριστερής προπαγάνδας που φθάσαμε στο 2015, όπου ένας αριστερός αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός ενώ ο Δεξιός ετεροπροσδιορίζεται…σε κάτι άλλο.
Ο Σαμαράς έχει τελειώσει, αν η ΝΔ θέλει να μείνει στο 20% δεν έχει παρά να κρατήσει τον Σαμαρά για αρχηγό.
Αν η ΝΔ θέλει να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας ας πετάξει τους ανόητους σκερβελέδες που έχει μαζέψει, δήθεν εκσυγχρονιστές της πλάκας και ας αυτοπροσδιοριστεί ως ένα κόμμα που έχει ως πυρήνα την Δεξιά.
Φθάσαμε στο σημείο κάποια κυρία βουλευτής αλκοολική να χαρακτηρίζει την Δεξιά….λαικοδεξιά, την οποία η ΝΔ πρέπει να διώξει.
Η ΝΔ δεν εκφράζει την Δεξιά, η ΝΔ έχασε τον ιδεολογικό της πυρήνα, η ΝΔ μετεξελίχθηκε σε ένα κόμμα κάπου εκεί στο κέντρο, χωρίς ταυτότητα.
Η έννοια Δεξιός πρέπει να επανέλθει στο λεξιλόγιο της ΝΔ.
Αν δεν επανέλθει η ΝΔ θα πεθάνει αβοήθητη στο πολιτικό αναπηρικό καροτσάκι που βρίσκεται.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 11 Μαϊου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης