Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (ΝΔ): Με παιδική χαρά μοιάζει η κυβέρνηση - Είναι μαθητευόμενοι μάγοι που πήραν την εξουσία

Βρούτσης (ΝΔ): Με παιδική χαρά μοιάζει η κυβέρνηση  - Είναι μαθητευόμενοι μάγοι που πήραν την εξουσία
Οριακά πληρώθηκαν οι συντάξεις Απριλίου υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης με αφορμή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Κ. Ήσυχου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να μην πληρώσει την επόμενη εβδομάδα τη δόση προς το ΔΝΤ.
«Εκπλήσσομαι δυσάρεστα για ακόμη μια φορά και επιβεβαιώνεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση που μοιάζει με παιδική χαρά που θέλει να εκπληρώσει τα ανεκπλήρωτα παιδικά της όνειρα, τα αριστερά και κομμουνιστικά ιδεώδη.
Είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να βγαίνει και με τόση ευκολία, αλλά δεν είναι ο μόνος, και να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και την οικονομία με τέτοιες απόψεις και να τα λέει με τόση ευκολία και να τα λέει με τέτοια επιπολαιότητα και να κάνει τέτοιες επικίνδυνες δηλώσεις.
Αυτό από μόνο του για τους ακροατές σας ίσως να μην σημαίνει τίποτα, για την οικονομία όμως όταν το λέει ένας υπουργός σηματοδοτεί και εκπέμπει ένα μήνυμα ότι πάμε για πιστωτικό γεγονός.
Σηματοδοτεί, γιατί μας ακούν και στο εξωτερικό, ότι ο τουρισμός θα ακυρώσει όλες τις κρατήσεις που έχει κάνει που είναι η μοναδική μας ελπίδα.
Σημαίνει ότι ο κόσμος θα τρέξει στις τράπεζες.
Αυτά κάνουν.
Πρόκειται για μαθητευόμενους μάγους που πήραν την εξουσία.
Πλέον έχουμε μπει στην «διαβολοβδομάδα» τώρα θα κριθούμε με την τύχη μας και το μέλλον μας ως χώρα.
Η εβδομάδα αυτή και η επόμενη είναι πολύ κρίσιμες» τόνισε ο κ.Βρούτσης.
Ερωτηθείς για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ο κ.Βρούτσης υποστήριξε ότι είναι ένα απαραίτητο μεταρρυθμιστικό στοιχείο για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που εισάγει τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη.
«Εύχομαι να υπάρξει συμφωνία, να κρατηθεί η χώρα όρθια και να σωθεί η πατρίδα μας αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για την ΝΔ.
Κόκκινη γραμμή για την ΝΔ είναι η σωτηρία της χώρας γιατί εκεί ξαναφτάσαμε τη χώρα μετά το 2012.
Γνωρίζω ότι οι συντάξεις του Μαΐου που πληρώθηκαν τέλος Απριλίου πληρώθηκαν οριακά.
Δεν μπορώ να προχωρήσω παρακάτω αυτό το θέμα, δεν θέλω να κινδυνολογήσω ή να ενσπείρω ανησυχίες όμως είμαι υποχρεωμένος να πω την αλήθεια» τόνισε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος ερωτηθείς εάν θα καταβληθούν οι συντάξεις το Μάιο, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει.
«Δεν μπορώ να ξέρω, όταν μαζεύονται οριακά τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων και των μισθών τον προηγούμενο μήνα φαντάζομαι ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα υπάρχει η ίδια δυσκολία ή μάλλον η δυσκολία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί μέσα από την εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά μας στοιχεία δεν αναπτύσσεται η οικονομίας μας πλέον συρρικνώνεται.
 Μπήκαμε σε ρυθμούς ύφεσης και πάμε για έλλειμμα πρωτογενές…» τόνισε ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης