Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπακογιάννη σε Βαρουφάκη: Πόσες είναι οι εκροές καταθέσεων; Κίνδυνος ζημιάς στην οικονομία

Μπακογιάννη σε Βαρουφάκη: Πόσες είναι οι εκροές καταθέσεων; Κίνδυνος ζημιάς στην οικονομία
Ανασφάλεια στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης συμφωνίας
Ερώτηση με θέμα τις εκροές καταθέσεων, την κεφαλαιακή επίπτωση στις τράπεζες και την πορεία του ΑΕΠ της Ελλάδας κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Η Ντ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι η μη επίτευξη συμφωνίας φέρνει ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στην πραγματική οικονομία.
Παράλληλα, κάνει λόγο για κλίμα απόλυτης στασιμότητας, έως και κατάρρευσης της πραγματικής οικονομίας, ενώ επισημαίνει ότι καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες, με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας να έχει υποβαθμιστεί κατά τρεις βαθμίδες από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
«Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατακόρυφη αύξηση του κινδύνου χώρας (country risk), αφού η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις επικινδυνότητας, ανάμεσα σε χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Ουκρανία, γεγονός που συνεπάγεται την περιθωριοποίηση της χώρας από Έλληνες και ξένους επενδυτές», τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Συνεχίζοντας εκτιμά ότι όλα τα παραπάνω προκαλούν έλλειμμα εμπιστοσύνης, ασφυξία στην αγορά και οδηγούν σε στάση πληρωμών στην πραγματική οικονομία.
Απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών, η Ντ. Μπακογιάννη διερωτάται σε τι ποσό ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Επιπλέον, ζητά να μάθει ποια είναι η κεφαλαιακή επίπτωση στις συστημικές τράπεζες και τι συνέπειες έχει στο δημόσιο χρέος.
Κλείνοντας, η Ντ. Μπακογιάννη ζητά να γίνει γνωστή η πορεία του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης