Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Απίθανη συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου – Απογοήτευση στην Ε.Ε. από την έλλειψη προόδου

ING: Απίθανη συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου – Απογοήτευση στην Ε.Ε. από την έλλειψη προόδου
Προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, ίσως χρειάζεται μια αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο, σημειώνεται
Απίθανη εκτιμά την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Απριλίου για την Ελλάδα η ING, τονίζοντας ότι στην Ε.Ε. επικρατεί απογοήτευση από την έλλειψη προόδου, ενώ σημειώνει ότι προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, ίσως χρειάζεται μια αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, «η υποβολή της λίστας μεταρρυθμίσεων δεν θα μπορούσε να κερδίσει την υποστήριξη των θεσμών, ενώ ζητήθηκε από την Ελλάδα μια ενημερωμένη έκδοση της λίστας πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα».
Η ασάφεια και η έλλειψη συνοχής είναι στο επίκεντρο της κριτικής που ασκείται όσον αφορά τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζει η ING και προσθέτει ότι η διάθεση στην Κομισιόν παραμένει άσχημη, καθώς επικρατεί απογοήτευση λόγω της έλλειψης προόδου.
Σε αυτό το στάδιο, σημειώνεται, είναι πολύ δύσκολο να ειπωθεί αν η απαισιοδοξία των αξιωματούχων της Ε.Ε. θα μεταφραστεί σε περαιτέρω πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση να υπαναχωρήσει και να επέλθει συμβιβασμός ή αν αντανακλά την πραγματικά αυξανόμενη δυσαρέσκεια σχετικά με το περιεχόμενο των προτάσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα.
«Σίγουρα οι δανειστές έχουν αυξήσει τον τόνο της ρητορικής τους τελευταία», επισημαίνεται.
«Χθες, ήταν η σειρά των αξιωματούχων της Ε.Ε., του εκπροσώπου του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ακόμη και του σλοβάκου υπουργού Οικονομιών, που όλοι υποδήλωναν ότι είναι εξαιρετικά απίθανη μια συμφωνία την 24η Απριλίου».
Ελλείψει συμφωνίας, δεν μπορεί να γίνει καμία εκταμίευση οικονομικής βοήθειας τον Απρίλιο και αυτό, όπως αναφέρει η ING, δεν αποτελεί καλή είδηση για την Ελλάδα.
Αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, τότε η προσοχή θα στραφεί στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαΐου.
Προς τοα παρόν, οι συζητήσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο μόνο.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, ίσως τελικά να χρειαστεί μια αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης