Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού χώρου - Kάλεσμα από τη Δημιουργία Ξανά για υπερκομματικό φορέα

Η επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού χώρου - Kάλεσμα από τη Δημιουργία Ξανά για υπερκομματικό φορέα
Κάλεσμα για τη δημιουργία ενός υπερκομματικού φορέα που θα εκφράζει όσους πιστεύουν στην Ελλάδα της δημιουργίας και όχι της καταστροφής κάνει η Δημιουργία Ξανά
Γενικευμένο κάλεσμα επανεκκίνησης, επανατοποθέτησης και εκ νέου οριοθέτησης «γραμμών» και συντεταγμένων απευθύνει στο λεγόμενο κεντρώο, μεταρρυθμιστικό χώρο η Δημιουργία Ξανά την προσεχή Κυριακή στον πολυχώρο Αθηναΐδα.
Πρόκειται για κάλεσμα – αφορμή για μια νέα αρχή, για έναν χώρο με εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές, εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, αλλά με κατακερματισμένη… εκπροσώπηση σε επίπεδο υπαρκτών κομματικών σχηματισμών.
Τα δύο θέματα που θα συζητηθούν την Κυριακή είναι τα επόμενα βήματα για την ενιαία πολιτική εκπροσώπηση του χώρου και η μεθόδευση της πίεσης προς όλο το πολιτικό προσωπικό για την υιοθέτηση των θέσεων του μεταρρυθμιστικού χώρου.
Ο κεντρώος μεταρρυθμιστικός χώρος αποτελείται από πολλές… μικρομεσαίες ομάδες, που όμως δεν μπορούν να συγκροτήσουν ένα πιο ισχυρό μπλοκ ώστε να «χτυπήσει» πρωτάθλημα, ήτοι την παρουσία στη Βουλή!
(Βεβαίως, το Ποτάμι, ανήκει σ’ αυτό τον χώρο, το μεταρρυθμιστικό χώρο του κέντρου, επιτυγχάνοντας να μπει στη Βουλή και μάλιστα με καλό ποσοστό στις 25 Ιανουαρίου).
Πρόκειται για χώρο που στο… target group του έχει ένα τεράστιο τμήμα της νέας – δυναμικής – γενιάς αλλά και μια μεγάλη διείσδυση στο χώρο των επαγγελματιών του ιδιωτικού τομέα, κυρίως ανώτερου και ανώτατου μορφωτικού επιπέδου.
Όμως, λόγοι που είναι αρκετά σύνθετοι και εδράζονται στη… σχολή διαμόρφωσης της ψήφου στη μεταπολίτευση, με οπαδικά, συγγενικά ή συντεχνιακά κριτήρια, δεν έχουν αφήσει αυτό το χώρο να δείξει το πραγματικό εκτόπισμά του.
Οι ψηφοφόροι του λεγόμενου μεταρρυθμιστικού κέντρου, εκπροσωπούν και εδράζονται από την πιο μετριοπαθή πλευρά όλων των «πέριξ» κομμάτων, δεξιάς και αριστεράς. Χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς κομματικό φανατισμό ως προέκταση του… εγώ ή της… οικογενειακής παράδοσης, χωρίς ιδιοτελή και συντεχνιακής λογικής κίνητρα.

Κυριότερες παράμετροι του μεταρρυθμιστικού κέντρου που θα συζητηθούν

* ο διαχωρισμός και η ανεξαρτησία των εξουσιών
* η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η παραμονή της στο ευρώ
* η δομική μεταρρύθμιση του Δημοσίου
* η οικονομική ελευθερία και η διευκόλυνση του επιχειρείν
* ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του κράτους, σε θέση επόπτη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και εγγυητή των θεσμών - και όχι επιχειρηματία, αντίπαλου ή υπονομευτή του Ιδιωτικού Τομέα
* η εφαρμογή πάγιων μηχανισμών αξιολόγησης και λογοδοσίας σε κάθε θέση του Δημοσίου και για κάθε ευρώ που δαπανά
* το σταθερό οικονομικό περιβάλλον και η χαμηλή, σαφής και αναπτυξιακού χαρακτήρα φορολογία
* η απλοποίηση της νομοθεσίας και ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης
* η αναθεώρηση του Συντάγματος
* η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
* η ποινικοποίηση της πολιτικής απάτης
* η προστασία της Παιδείας από τις πολιτικές διαμάχες
* η μετατροπή της χώρας από ένα κράτος καταναλωτών δανειοληπτών σε παραγωγική μηχανή.

Δύο κόμματα: Οι λαϊκιστές και οι θιασώτες της φυγής προς τα εμπρός

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Δημιουργία Ξανά, σήμερα υπάρχουν ουσιαστικά δύο κόμματα στη χώρα:
α) οι λαϊκιστές - κρατιστές που «επενδύουν» στην ακινησία, στην εξουθένωση και στην οργή του πολίτη.
β) όσοι θέλουν η Ελλάδα να εκτιναχθεί με ένα άλμα ανάπτυξης που θα βασίζεται σε βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Εκπρόσωποι και των δύο «τάσεων» υπάρχουν σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, συνθέτοντας μια παρά φύσιν πολιτική γεωγραφία. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Ο πυρήνας αυτής της αλλαγής είναι το Μεταρρυθμιστικό Ευρωπαϊκό Κέντρο που όλα αυτά τα χρόνια δίνει πολυμέτωπο αγώνα: με τους φασίστες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς αλλά και με τους «βολεμένους» συντεχνιακούς προσοδοθήρες του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν κόμματα, πρωτοβουλίες και πολίτες του μεταρρυθμιστικού χώρου.
Η προσέλευση στην Αθηναΐδα την Κυριακή θα γίνει μεταξύ 11:00 – 12:00, ενώ ακριβώς στις 12:00 θα αρχίσουν οι ομιλίες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης