Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Αδιάλλακτοι οι πιστωτές της Ελλάδας, πιέζουν για περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Telegraph: Αδιάλλακτοι οι πιστωτές της Ελλάδας, πιέζουν για περισσότερες μεταρρυθμίσεις
Οι ευρωπαίοι πιστωτές δεν παρουσιάζουν σημάδια μείωσης των πιέσεων στην χτυπημένη από έλλειψη χρημάτων ελληνική κυβέρνηση
Καμία ένδειξη υποχώρησης από τις απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων έναντι της Ελλάδας δεν διακρίνει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», σε άρθρο της οποίας τονίζεται ότι ενέτειναν τις πιέσεις προς τη χτυπημένη από έλλειψη ρευστού ελληνική κυβέρνηση.
Με τον χρόνο να εξαντλείται όσον αφορά τη συμφωνία των λεπτομερειών μιας νέας συμφωνίας για ένα πρόγραμμα διάσωσης, οι ευρωπαίοι εταίροι ενέτειναν τις πιέσεις στην Αθήνα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, να εντείνει τις προσπάθειες αύξησης των εσόδων και αναμόρφωσης της οικονομίας της, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel σημείωσε σχετικά ότι «εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση ότι αυτά θα γίνουν» και πρόσθεσε ότι «μετά θα δούμε τι θα προκύψει», ενώ από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε αισιόδοξος και συμπλήρωσε ότι «επιβεβαιώθηκε η θέληση όλων των πλευρών να αποκατασταθεί η χρηματοδοτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας το συντομότερο δυνατόν».
Όπως σημειώνεται, παρά το γεγονός ότι συμφωνήθηκε η τετράμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης, η δόση των 7,2 δισ. ευρώ ακόμη δεν έχει εκταμιευθεί για την Ελλάδα, που παλεύει να παραμείνει φερέγγυα ως προς τις υποχρεώσεις της αυτό τον μήνα, ενώ αργότερα σήμερα, αναμένεται να αποπληρώσει την τελευταία δόση προς το ΔΝΤ για τον μήνα Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης