Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δεν απειλείται από νέο «σεισμό» η Ε.E. λόγω της Ελλάδας – Η Αθήνα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Juncker: Δεν απειλείται από νέο «σεισμό» η Ε.E. λόγω της Ελλάδας – Η Αθήνα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξέλθει η Ελλάδα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν
Δεν απειλείται με έναν νέο «σεισμό» η Ευρώπη εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, ξεκαθάρισε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, χάρη στα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί και τα οποία επιτρέπουν την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Juncker κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και ερωτηθείς για την απειλή μιας μετάδοσης της κρίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Δεν εκτιμώ ότι διαφαίνεται στον ορίζονται ένας νέος σεισμός, διότι έχουμε θέσει σε εφαρμογή μέτρα που μας επιτρέπουν να αντιδράσουμε καλύτερα στην κρίση, αν υπήρχε μια νέα κρίση».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η Ελλάδα να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και πρόσθεσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Αθήνα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και έχει καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να επιτύχει πλεόνασμα, αν εξαιρεθεί η εξυπηρέτηση του χρέους.
«Δεν είναι σωστό να λέμε ότι η Ελλάδα είναι ένας λαός τεμπέληδων», σημείωσε.
Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πει στον έλληνα πρωθυπουργό στην ευρωπαϊκή σύνοδο που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, απάντησε ότι θα επαναλάβει ότι «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις» και ότι οι υποσχέσεις που ανέλαβε η χώρα του το 2012 ενώπιον του Eurogroup θα πρέπει να ακολουθηθούν από αποτελέσματα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε, επίσης, ότι το πρόγραμμα επενδύσεων, το οποίο έχει λάβει το όνομά του, θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο, ενώ επισήμανε ότι «έχουμε αλλάξει τις συζητήσεις και το περιεχόμενο της πολιτικής στην Ευρώπη», καθώς μαζί με τους στόχους της μείωσης του δημόσιου ελλείμματος και των μεταρρυθμίσεων, «έχουμε ενεργοποιήσει μια πολιτική για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.
Τέλος, αναφερόμενος στη Γαλλία σημείωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα εκπληρώσει τον στόχο για τη μείωση του ελλείμματός της κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης