Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ποινικές διώξεις κατά της HSBC από τη γαλλική εισαγγελία για φοροδιαφυγή

FT: Ποινικές διώξεις κατά της HSBC από τη γαλλική εισαγγελία για φοροδιαφυγή
Παράλληλα και οι Ελβετικές αρχές ερευνούν την εμπλοκή της τράπεζας σε υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνησης όπλων και τρομοκρατίας
Την παραπομπή του ελβετικού βραχίονα της βρετανικής τράπεζας HSBC στη γαλλική δικαιοσύνη με την κατηγορία των εγκληματικών πράξεων, μέσω των οποίων βοήθησε πελάτες της να πλουτίσουν φοροδιαφεύγοντας, ζήτησε η Οικονομική Εισαγγελία της Γαλλίας. 
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης καθώς διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία, που προέκυψαν μετά από ενδελεχή έρευνα τους τον περασμένο Νοέμβριο, πως η τράπεζα βοήθησε τους πελάτες της να αυξήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς φοροδιαφεύγοντας, μέσω παράνομων οδών που τους παρείχε η τράπεζα.
Οι κινήσεις αυτές της HSBC ερευνώνται ήδη και από αντίστοιχες αρχές άλλων κρατών οι οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν πολίτες τους που είναι πελάτες της ελβετικής τράπεζας.
Ανάμεσα τους είναι οι ΗΠΑ, το Βέλγιο και η Αργεντινή.
Η τράπεζα όμως, δέχθηκε και νέο ισχυρό πλήγμα τον περασμένο μήνα μετά την απόφαση των Ελβετικών δικαστικών Αρχών να ερευνήσουν κι άλλες "παράνομες" δραστηριότητες της καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι υψηλόβαθμα στελέχη της παρείχαν βοήθεια σε πελάτες της και σε υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνησης όπλων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τρομοκρατίας.
Ο εκπρόσωπος της τράπεζας ωστόσο προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας πως «πρόκειται για συνήθεις νομικές πρακτικές».

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης