Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Π. Παυλόπουλος - «Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά πρέπει να είναι κοινός»

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Π. Παυλόπουλος - «Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά πρέπει να είναι κοινός»
Παυλόπουλος: Ορκίζομαι να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους
(upd2)Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σηματοδοτώντας επισήμως την αλλαγή φρουράς στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Ελλάδας.
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στον δύσκολο αγώνα που δίνει η χώρα και ο οποίος όπως είπε δεν είναι αγώνας ενός λαού αλλά ένας αγώνας για την Ευρώπη. 
«Η μεγάλη τιμή έχει μετατραπεί σε μεγάλη ευθύνη οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να βγει ο τόπος από την κρίση» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.
«Είναι ανάγκη να καταπολεμήσουμε τις δύο μεγάλες μάστιγες της ανεργίας και της φτώχειας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά θα πρέπει να είναι κοινός και πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας που δίνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι για την Ευρώπη. Η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει την ίδια την Ευρώπη και την οδηγεί σε βήματα προς τα πίσω σε σχέση με τους πυλώνες που θεμελιώθηκε» είπε.
Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία των νέων καθώς όπως είπε είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη για την εξέλιξη του τόπου. Είναι εκείνη που με δικά μας λάθη δεν αφήνουμε τις νεότερες γενιές να προσφέρουν.
«Στην ουσία ο λαός δεν αξιοποιεί τις δυνατότητές του».
«Αναλαμβάνεται σε δύσκολη περίοδο, η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή. Τα προβλήματα είναι πολλά όπως πολλά είναι και τα διακυβεύματα. Πρώτιστο είναι η εθνική συνεννόηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας.



Ο Προκόπης Παυλόπουλος γίνεται ο νέος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου και ο έβδομος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Μετά την ορκωμοσία του ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του
Σημειώνεται ότι το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, την Πρόεδρο της Βουλής, καθώς επίσης και από υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, και τον Αρχιεπίσκοπο.
Τα συγχαρητήριά τους θα υποβάλλουν επίσης η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων Διπλωματικών Αποστολών, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος στη θητεία του θα δώσει έμφαση στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας.
Όπως είναι γνωστό το πρώτο ταξίδι του θα είναι στη Λευκωσία.
Οι επόμενοι προορισμοί του θα είναι σε Βερολίνο και Παρίσι, όπου θα έχει σίγουρα συναντήσεις με τους ομολόγους του, J. Gauck και F. Hollande.
Στις προθέσεις του είναι, επίσης, να ταξιδέψει άμεσα και στις Βρυξέλλες και να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J. C. Juncker.





(Πρώτη Ενημέρωση: Παρασκευή 13/3/2014 18:00
)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης