Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Η Ισπανία ενώ έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας έχει μετατραπεί σε παράδειγμα ανάκαμψης

Rajoy: Η Ισπανία ενώ έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας έχει  μετατραπεί σε παράδειγμα ανάκαμψης
Μεγάλο το τίμημα που πλήρωσαν οι Ισπανοί για να μάθουν ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που έχουμε, σημείωσε ο ισπανός πρωθυπουργός
Στο γεγονός ότι η Ισπανία έχει καταφέρει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, χάρη στο σύνολο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy, προσθέτοντας παράλληλα ότι η χώρα από το όριο της πτώχευσης, πλέον έχει μετατραπεί σε παράδειγμα ανάκαμψης.
«Η Ισπανία πέρασε από το όριο της πτώχευσης και πλέον έχει μετατραπεί σε παράδειγμα ανάκαμψης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη, ούτε χρειάζεται διάσωση, ούτε χρειάζεται να αφήσει το ευρώ, κάτι για το οποίο κανείς δεν κάνει πια λόγο».
Όλα τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα ωφελούσαν αν η Ισπανία εξακολουθούσε να αποτελεί μια χώρα με πολύ χαμηλή ανταγωνιστικότητα, σημείωσε.
Αναφερόμενος στην κατάσταση πριν από τρία χρόνια, στα τέλη του 2011, σημείωσε ότι η Ισπανία ήταν σαφής υποψήφια χώρα προς αποχώρηση από το ευρώ και υπογράμμισε ότι έκτοτε έχει πραγματοποιηθεί μια ξεκάθαρη αλλαγή της κατάστασης.
Οι Ισπανοί έχουμε πληρώσει πολύ μεγάλο τίμημα για να θυμόμαστε θεμελιώδεις αρχές, όπως ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα έχουμε, κατέληξε ο ισπανός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης