Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε αναζήτηση «πυξίδας» η ΝΔ για την επόμενη ημέρα - Παραμένει ο αναβρασμός

Σε αναζήτηση «πυξίδας» η ΝΔ για την επόμενη ημέρα - Παραμένει ο αναβρασμός
Συνεχίζεται η αμφισβήτηση της ηγετικής ομάδας
Πέραν των πρωτοβουλιών και των κινήσεων που λαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα τεκταινόμενα στη ΝΔ.
Δεδομένου ότι στο ΠΑΣΟΚ η επόμενη ημέρα έχει εν πολλοίς δρομολογηθεί μια και στο επικείμενο συνέδριο αναμένεται να υπάρξει και αλλαγή ηγεσίας, στη ΝΔ το τοπίο παραμένει θολό, με τον αναβρασμό να μην λέει να υποχωρήσει.
Η αποτίμηση του κ.Σαμαρά στην πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος όπου εν πολλοίς διαμηνύθηκε ότι το κόμμα βγήκε αλώβητο από τις εκλογές, όχι μόνο δεν έπεισε αλλά αντιθέτως επέτεινε τον εκνευρισμό σε πολλά «γαλάζια» στελέχη.
Όπως δεν πείθει και ο στρατηγικός του σχεδιασμός, ο οποίος προς το παρόν «ποντάρει» αποκλειστικά και μόνο στην πιθανότητα της «αριστερής παρένθεσης».
Πέρα από το αδιέξοδο που φαίνεται να ορθώνεται στην τακτική και στη ρητορική που θα ακολουθήσει η ΝΔ από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κριτική επικεντρώνεται στην ανάγκη να δοθούν απαντήσεις στα αίτια της εκλογικής ήττας, να αποσαφηνιστεί η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος και να υπάρξει ριζική ανανέωση.
Ακόμα και αν αυτή αφορά το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος.
Είναι προφανές ότι εάν το σχέδιο περί «αριστερής παρένθεσης» δεν ευοδώσει, οι εξελίξεις θα τρέξουν με φρενήρεις ρυθμούς και στο ζήτημα της ηγεσίας.
Παρά το γεγονός ότι παραμένει εξαιρετικά ασαφές ποιος θα μπορούσε πραγματικά να διαδεχθεί τον κ.Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος.
Ο Κ.Καραμανλής, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε μπαράζ επαφών με στελέχη του κόμματος συστήνοντας προς όλες τις πλευρές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, φέρεται να μην έχει καμία φιλοδοξία να ηγηθεί του κόμματος.
Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στερεί από τη διάδοχη κατάσταση, μια ακόμα ηγετική πολιτική προσωπικότητα.
Υπό αυτά τα δεδομένα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με πολλούς να προτείνουν ακόμα και να ακολουθηθεί το «παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ», να βρεθεί δηλαδή ένα νέο ηλικιακά πρόσωπο, για να αναλάβει τα ηνία του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η οποία έχει προσδιοριστεί για τα τέλη της εβδομάδας (πιθανότατα την Πέμπτη).
Η συνεδρίαση μπορεί να σηματοδοτήσει εξελίξεις, ιδιαίτερα εάν περάσει το αίτημα πολλών «γαλάζιων» στελεχών που ζητούν να πάρουν το λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές και να μην περιοριστεί η συνεδρίαση στην ομιλία του κ.Σαμαρά.
Γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει το δρόμο της αυστηρής κριτικής, σημαίνοντας την ώρα της «αλλαγής» και της ανανέωσης.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης