Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιώργος Χαρβαλιάς: Σοφός ο λαός - Επέβαλε «δικλείδες ασφαλείας» στις πολιτικές εξελίξεις

Γιώργος Χαρβαλιάς: Σοφός ο λαός - Επέβαλε «δικλείδες ασφαλείας» στις πολιτικές εξελίξεις
Ως «πατριωτικό φρένο» ψήφισε ο κόσμος τους «ΑΝΕΛ» και τον αρχηγό τους
Δεν ξέρω τι λένε οι εμβριθείς αναλυτές του Φαλήρου ή τα ρετάλια της ΔΗΜΑΡ για την… κατάντια της Αριστεράς, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ο λαός, για μία ακόμη φορά, ψήφισε σοφά.
Και ψήφισε σοφά επειδή επέβαλε «δικλείδες ασφαλείας» στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς η χώρα βαδίζει αναμφισβήτητα σε «αχαρτογράφητη περιοχή».
Το εκλογικό σώμα έδωσε την εντολή στο Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να του δώσει και «λευκή επιταγή».
Τον υποχρέωσε να βάλει θερμαστή στο τρενάκι… του τρόμου τον Καμμένο.
Κι ας μορφάζουν με αηδία οι καθώς πρέπει… προοδευτικοί της δεκάρας για τον «αταίριαστο γάμο».
Ως «πατριωτικό φρένο» ψήφισε ο κόσμος τους «ΑΝΕΛ» και τον αρχηγό τους γιατί παρόλη τη τρέλα που κουβαλάει κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσήλωση του στα εθνικά θέματα.
Οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι αποδοκίμασαν ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία με την ψοφοδεή προεκλογική της καμπάνια που παρουσίαζε τον Σαμαρά ως αναξιοπαθούντα σε σποτάκια του τύπου… «ελεήστε τον φτωχό», χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνονται ότι φτωχό είναι πλέον το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού.
Επιπροσθέτως ο σοφός λαός παραμέρισε την διαπλεκόμενη «εναλλακτική λύση» του Ποταμιού που κάποιοι ονειρεύονταν να αποτελέσει το δικό τους κυβερνητικό «φρένο» στο φοροκυνηγητό των ολιγαρχών που έχει εξαγγείλει ο Τσίπρας…
Δυστυχώς γι αυτούς, δεν τους έγινε το χατήρι.
Παρά τις επιδοτούμενες δημοσκοπήσεις που εν είδει αυτοεκπληρούμενης προφητείας έδειχναν τον πρόεδρο Σταύρο τρίτη δύναμη και ρυθμιστή της πολιτικής σκηνής, το σχέδιο ατύχησε.
Οι ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής» απέδειξαν ότι «είναι εδώ» και ζητούν την ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης για τους φυλακισμένους βουλευτές που επανεκλέγονται θριαμβευτικά απ΄τα καρτοτηλέφωνα του Κορυδαλλού!
Κι αυτό το τελευταίο πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα το σύστημα.
Εγώ δεν δέχομαι ούτε μομφές ούτε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για 400 χιλιάδες συμπολίτες μου.
Και να προσέξουν καλά οι άλλοι… φασίστες που αναφωνούν τα «ντροπή και όνειδος».
Γιατί είναι εμφανές πώς ο κόσμος που ακολούθησε για τρίτη συνεχόμενη φορά την Χρυσή Αυγή έχει πειστεί πώς οι συνοπτικές διαδικασίες εξοστρακισμού της, έγιναν όχι προς αποκατάσταση του κράτους δικαίου, αλλά προς χάριν στενόμυαλων πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Κι όσο η δίκη καθυστερεί τόσο η πεποίθηση αυτή φουντώνει…
Τέλος ο κόσμος έστειλε στα αζήτητα της ιστορίας το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και τον τρελό με τον κασκόλ σπίτι του, ή έστω σε κάποιο νησί μαζί με την…κιθάρα του.
Γι αυτό σας λέω, σοφός ο λαός!

Άρθρο στην Εφημερίδα Δημοκρατία του Γιώργου Χαρβαλιά, διευθυντικού στελέχους επί χρόνια σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης