Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη (βουλευτής ΝΔ) : Ήρθε η ώρα της υπέρβασης και συστράτευσης

Ντόρα Μπακογιάννη (βουλευτής ΝΔ) : Ήρθε η ώρα της υπέρβασης και συστράτευσης
«Με όλα αυτά που λέει δεν θα κυβερνήσει ποτέ», λέει για τον Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, Ντόρα Μπακογιάννη
"Στη ΝΔ, τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όσα μας πλήγωσαν και μας χώρισαν τα τελευταία χρόνια", τονίζει η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής.
Όπως σημειώνει, τα δυόμιση χρόνια έγιναν προσπάθειες και αλλαγές που ήταν δύσκολες, αν και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα περισσότερα και κυρίως ταχύτερα.
Τονίζει ακόμη πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα που χωράει όλους, αρκεί να αποδέχονται τις βασικές ιδεολογικές αρχές της και τις προγραμματικές της προτάσεις.
Ευπρόσδεκτα, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, είναι όσα στελέχη του ΛΑΟΣ ή των ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι έκαναν λάθος επιλογή και αναγνωρίζουν ότι η πολιτική πρόταση της ΝΔ είναι η μόνη ρεαλιστική και ουσιαστική για να αποφύγει η χώρα νέες περιπέτειες.
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη «η νίκη της ΝΔ στις εκλογές θα κλείσει το ζήτημα της σταθερότητα με οριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο.
Αν κερδίσει η ΝΔ στις εκλογές, η διαπραγμάτευση θα είναι πιο εύκολη.».
Ακόμη, η κ. Μπακογιάννη επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι "τρομοκρατεί με αυτά που υπόσχεται, ενώ γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν γίνονται".
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «προαναγγέλλει ήδη εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια.
Υπόσχεται «άρτον και θεάματα».
Και επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί να δώσει άρτο, στήνει παραστάσεις πολιτικών διώξεων στη Βουλή».
Η ίδια συνεχίζει λέγοντας πως «γνωρίζει ότι όλα όσα λέει για την οικονομία είναι "αέρας φρέσκος", είναι πράγματα ανέφικτα και χρησιμοποιεί ως προπέτασμα τις εξεταστικές επιτροπές».
Ακόμη, η βουλευτής της ΝΔ στη συνέντευξή της υπογραμμίζει ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε για τον κ. Τσίπρα τώρα που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος.
«Τώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να μιλάει για νταούλια που θα τα βαράει και χορεύει η Ευρώπη.
Διότι η Ευρώπη τον ακούει και απαντά.
Άφησε λοιπόν τα νταούλια και τους ζουρνάδες και το΄ ριξε στον καρσιλαμά!
Τον πολιτικό καρσιλαμά με εξεταστικές και μεθόδους διχαστικές και επικίνδυνες», σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Εκτιμά δε, πως «με όλα αυτά που λέει δεν θα κυβερνήσει ποτέ, γιατί οι πολίτες θα του γυρίσουν την πλάτη».
Στην περίπτωση που «οι Έλληνες ξεγελαστούν και τον εμπιστευθούν, ή θα κάνει μια γενναία κιβίσθηση ή αλλιώς θα βάλει τη χώρα σε νέες και πολύ πιο επώδυνες περιπέτειες», σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.
Περαιτέρω, η κ. Μπακογιάννη παραδέχεται ότι λάθη έγιναν, σημειώνει η κυβέρνηση παρουσίασε από τον Ιούνιο και μετά μια μεταρρυθμιστική κόπωση, όμως τονίζει ότι «στην κυβέρνηση δεν ήμασταν μόνοι».
Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ κάθε δυο ημέρες εμφάνιζε ενστάσεις και η κοινοβουλευτική του ομάδα απειλούσε πως θα καταψηφίσει νομοσχέδια που έρχονταν στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης