Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: «Τέχνασμα» το σχέδιο ψηφίσματος των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ

Ισραήλ: «Τέχνασμα» το σχέδιο ψηφίσματος των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ
Χωρίς τη συναίνεση του Ισραήλ, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Avigdor Lieberman
«Τέχνασμα» χαρακτήρισε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Avigdor Lieberman, το σχέδιο ψηφίσματος των Παλαιστινίων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίλυση του Παλαιστινιακού, που κάνει έκκληση για ειρηνευτική συμφωνία μέσα σε ένα έτος και τέλος της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών μέχρι το τέλος του 2017.
«Σίγουρα αυτό (σ.σ. το σχέδιο ψηφίσματος) δεν θα επισπεύσει μια συμφωνία, διότι χωρίς τη συναίνεση του Ισραήλ, τίποτα δεν αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Lieberman.
Το σχέδιο ψηφίσματος κατατέθηκε επισήμως από την Ιορδανία στο 15μελές συμβούλιο την Τετάρτη, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να τεθεί προς ψήφιση το αργότερα μέσα σε 24 ώρες, όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό θα συμβεί, καθώς υπάρχουν σχέδια ψηφίσματος που δεν έχουν τεθεί ποτέ προς ψήφιση.
Παράλληλα, ο Avigdor Lieberman σημείωσε ότι η μονομερής κίνηση των Ηνωμένων Εθνών, που ακολούθησε την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ των δύο μερών τον Απρίλιο, το μόνο που θα έκανε, θα ήταν να αμβλύνει την εδώ και δεκαετίες σύγκρουση.
Μάλιστα, επιτέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να ασχολείται με θέματα αληθινά σοβαρά για τους κατοίκους του κόσμου, όπως οι δολοφονικές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα στην Αυστραλία και το Πακιστάν, ή να συζητά γεγονότα σε Συρία και Λιβύη, και όχι να χάνει χρόνο σε τεχνάσματα των Παλαιστινίων.
Σημειώνεται ότι οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν τη δημιουργία ενός κράτους που θα περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που το Ισραήλ κατέχει από τον πόλεμο του 1967.
Αν και το 2005 το Ισραήλ αποτραβήχτηκε από τη Γάζα, ωστόσο συνεχίζει να μπλοκάρει τον εν λόγω θύλακα, που ελέγχεται από τη Χαμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης